instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Nermin Hodžić u Rudaru iz Prijedora

Nermin Hodžić u Rudaru iz Prijedora

Sanjanin Nermin Hodžić svoju već uspješnu nogometnu karijeru će nakon Turske i Slovenije nastaviti u svojoj državi. Novi klub ovog vrsnog igrača je Rudar Prijedor u kojem je već nastupao i ostavio neizbrisiv trag. FK Rudar Prijedor, član Premijer lige BiH je na svojoj službenoj stranici objavio vijest da je u klub stiglo novo pojačanje, a riječ je o 27-godišnjem veznjaku Nerminu Hodžiću iz Sanskog Mosta.

Kako se navodi, sa Hodžićem je potpisan ugovor o saradnji do kraja tekuće sezone. Hodžić će igrati za Prijedorčane kao pozajmljen igrač od NK Domžale iz Domžala. Hodžić igra na poziciji centralnog veznog igrača, a dobro se snalazi i kao odbrambeni vezni i desni bek. Hodžić je 2014. godine nastupao za juniore i seniorsku ekipu Rudara, gdje je ostavio neizbrisiv trag.

Prve nogometne korake je napravio u svom voljenom Rudaru iz Kamegrada, nastupao je još za Podgrmeč, potom za hrvatske klubove Lučko i Gorice, turske Belkesispor i Adana Demirspor, a prije povratka iz Domžala u Prijedor nastupao je za i Tuzla Siti.

Hodžić kaže da se nada i potrudiće se da opravda  očekivanja kluba novog – starog kluba. Hodžić dodaje da se nada kako će se što prije uklopiti u novu ekipu, a posebno ga raduje što za saigrače ima još dvojicu Sanjana Demira Jakupovića i Haruna Alibegovića.

KOMENTARI