instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Nermin Nikšić: Kad su mi kćerka i zet rekli da idu u Njemačku

Nermin Nikšić: Kad su mi kćerka i zet rekli da idu u Njemačku

– Čini mi se da smo platili jednu visoku cijenu za sve ono što smo u ovom periodu bili optuživani – za prodaju, za izdaju. U trenucima kada ih dovedete na svršeni čin, kad im kažete „pa, dobro, šta smo izdali“, a onda oni kažu „izdat ćete, vjerovatno“. Evo, sad smo u situaciji da otvaramo pregovore s Evropskom unijom. Da imamo izvještaj Evropske komisije, koji, vjerovatno, da smo mi pisali, ne bismo ga tako brutalno napisali, gdje su ljudi rekli da je u godinu urađeno više nego u prethodnih deset. Mi smo sve vrijeme govorili da ne treba niko da brine, da mi nećemo preći nikada liniju koja će ugroziti BiH, koja će ugroziti građane BiH – kazao je Nermin Nikšić, federalni premijer i lider SDP-a u razgovoru za Avaz.

  – Ovo ne bi bilo moguće ni bez partnera iz SNSD-a i stranaka okupljenih oko SNSD-a, ovo ne bi bilo moguće ni bez HDZ-a, ni bez partnera okupljenih oko HDZ-a, dakle, ovo je jedan kompromis, dogovor, razgovor, shvatanje da je važno da uradimo nešto za sve građane u cijeloj BiH. Ovo nije nikakva pobjeda nikoga od nas, političara, ovo smatram da je pobjeda za građane BiH, za one koji u proteklim godinama traže bilo koji način da odu i postanu dio Evropske unije. Evo, mi smo pokrenuli te stvari. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspjeti dovesti EU u BiH, da naši građani ostanu ovdje i budu punopravni članovi – kazao je Nikšić.Dotakao se i činjenice da je njegov prethodnik na poziciji premijera Federacije Fadil Novalić osuđen na zatvorsku kaznu i da se nalazi u zatvoru u Vojkovićima.

– Bože sačuvaj da se radujem bilo čijoj nevolji, pa i njegovoj! Naravno da on ima pravo da o sebi ima visoko mišljenje, naravno da ima pravo da i o drugima ima mišljenje kakvo hoće. Meni pogotovo u ovoj situaciji kada se nalazi pred jednim takvim izazovom ne pada na pamet da ga ja sada nešto gazim, prozivam, cipelarim. Vi se možete vratiti u onaj period kada je on bio i period kada sam ja, pa ”izvaditi” sva obećanja, sve izjave i uporediti gdje smo i šta smo – kazao je Nikšić.Premijer Nikšić je govorio i o svojoj kćerki Najri i zetu koji danas žive u Njemačkoj te o poslovnim uspjesima svoga sina Harisa.

– On je tu kao moj sin, mogao sam ja negdje to riješiti. Ali, evo, on se opredijelio, pošto smo brat i ja od oca naslijedili, bila je to neka hala, i on sad vodi jednu firmicu, nije to više ni firmica, već to raste. Iskren da budem, ja sam stvarno ponosan na ono šta i kako radi. Puno veće mu je opterećenje i hipoteka da je moj sin. Došli su mi kćerka i zet i rekli da idu u Njemačku. Meni kada se ona zgrada nije srušila na glavu. I danas su oni tamo, naravno, rade i sve imaju. Najra je rodila dvoje djece pa zbog porodiljskog malo kasni sa specijalizacijom, te dvije godine tog porodiljskog, a Adnan je pred specijalizacijom. Dvoje unučadi mi je rođeno u Njemačkoj. Oboje mojih unučadi, hvala Bogu, imaju državljanstvo BiH, ja to kažem ”hvala Bogu”, neko drugi bi rekao da nisam normalan, ali meni je drago da su državljani BiH i negdje u dnu duše se nadam da će se vratiti da ih gledam kako rastu – rekao je Nikšić  

KOMENTARI