instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

NEVRES ef. SOFTIĆ ZA IZGRADNJU DŽAMIJE U SISKU DONIRAO 100 KOMPLETA DVD KUR'ANA

NEVRES ef. SOFTIĆ ZA  IZGRADNJU DŽAMIJE U SISKU DONIRAO 100 KOMPLETA DVD KUR'ANA

Proteklog vikenda je u Sisku (RH) obilježena značajna 50-ta godišnjica od organiziranog rada i djelovanja Islamske zajednice, a nakon toga i donatorsko veče za izgradnju započetog islamskog centra i džamije u ovom gradu.

Muslimani ovog grada već 50 godina sve svoje vjerske aktivnosti obavljaju u neuslovnim i malim prostorijama, a za historijski poduhvat gradnje džamije i islamskog centra odlučili su se vjerujući kako će, uz dobre ljude, uspjeti u tom plemenitom naumu.

Gosti na ovoj svečanosti iz našeg grada bili su imami Nevres ef. Softić i Senad ef. Omić, te naš poznati youtuber, Ajdin Hasanić. Nevres ef. je imao ulogu voditelja i moderatora na svečanosti obilježavanja 50-te godišnjice Medžlisa Sisak.

Kako je donatorskoj večeri bila predviđena i aukcijska prodaja nekoliko slika sa islamskim motivima (levhe), Nevres ef. je preuzeo i ulogu animatora, sa ciljem da se za igradnju džamije prikupi što više sredstava. Prije same aukcije, domaćin večeri i glavni imam MIZ Sisak, Alem ef. Crnkić, zahvalio se Nevres ef. na donaciji od 30 kompleta unikatnog DVD KUR'ANA sa sinhronizacijom na bosanski jezik koje je odlučio pokloniti za podršku izgradnji sisačke džamije i isl. centra.

Kako bi svojim vlastitim primjerom animirao prisutne da budu donatori i vakifi za ovu džamiju, Nevres ef. je na početku aukcije rekao da za podršku izgradnji sisačke džamije donira još 70 kompleta DVD Kur'ana, dakle ukupno stotinu.

Nakon ove plemenite geste, gl. imam Siska se javno zahvalio Nevres ef. i rekao kako je ovo jedna od značajnijih pojedinačnih donacija za džamiju u Sisku. Uzmemo li u obzir činjenicu da je cijena jednog kompleta ovog unikatnog projekta 50 eura, dolazimo do cifre od 5.000 eura, što je svakako za svaku pohvalu. Pitali smo Nevresa ef. šta ga je potaklo na ovu plemenitu gestu, te je za naš portal izjavio: „Pa, dobio sam vrlo zahtjevan zadatak, ali sam to vidio i kao priliku koja mi se možda više nikada neće pružiti. Tako je inače u životu, morate koristiti prilike koje vam dragi Bog nudi.

Čast je biti dio projekta koji je od velikog značaja za muslimane u Sisku, jednoj sredini koja je vrlo otvorena prema zajednici muslimana koji tu žive. S druge strane, trebalo je da animiram prisutne da učestvuju u donacijama za izgradnju islamskog centra, a kada druge trebate uvjeriti u to onda morate krenuti od sebe.

Na kraju je, hvala Bogu misija rezultirala i činjenicom da smo početne cijene slika koje su bile na aukciji tu noć uspjeli udesetorostručiti, pa koristim priliku i da se zahvalim svim sudionicima ove donatorske večeri a posebno donatorima koji su učestvovali u aukciji“

 

KOMENTARI