instant fap
NaslovnicaSport

Neymar: Na poluvremenu sam sjedio u svlačionici i plakao, a onda mi je prišao Leo Messi

Neymar: Na poluvremenu sam sjedio u svlačionici i plakao, a onda mi je prišao Leo Messi

Brazilski fudbaler Neymar u nedavnom intervjuu otkrio je da mu je Lionel Messi najviše pomogao kada je stigao u Barcelonu iz Santosa.

Neymar je čak i zaplakao kada je pričao o svom dojučerašnjem saigraču iz Barcelone i činjenici da mu je Messi najviše pomogao da se privikne na život u Barceloni.

On je po dolasku u Barcu bio pod nevjerovatnim utiscima, te nije mogao vjerovati da dijeli svlačionici s igračima poput Messija, Xavija, Iniesta, Piquea, Puyola…

“Došao sam tamo i vidio Messija, Xavija, Iniestu, Puyola, Valdesa, Piquéa, Busquetsa, Pedra… To je zastrašujuće, moram vam priznati. Sjećam se da sam razmišljao o tome kako sam do jučer te ljude imao samo na video igrici, a sada s njima dijelim svlačionicu. Alves mi je dosta pomogao u tim prvim danima, s njim je sve bilo puno lakše”, rekao je Neymar.

Međutim, ubrzo nakon toga na terenu mu nije išlo baš kako se očekivalo jer je u dresu Santosa blistao. No, Neymar je otkrio da je upravo u tom trenutku Messi napravio veliki preokret i itekako mu pomogao samo s nekoliko rečenica.

“Kada dođeš u takav klub, budeš stidljiv i plašiš se da ćeš pogriješiti. Leo mi je to rekao na poluvremenu, jer sam sjedio u svlačionici i plakao, bilo mi je teško što ne igram dobro kao u Brazilu. Ništa mi nije išlo po planu. Onda sam s njim popričao i palo mi je na pamet: ‘Ako mi jedan Messi to kaže, zašto da to ne pokušam?’ Nakon toga sam bio mirniji i sve se promijenilo, a tako je počelo i naše prijateljstvo”, dodao je Brazilac.

No, ono što je iznenadilo navijače Barcelone jeste dio u kojem je Neymar govorio o Real Madridu, ali ubrzo se ispravio i poručio da time ne želi reći da će on igrati jednog dana u dresu kraljevskog kluba.

“To je jedan od najvećih klubova na svijetu, mislim da bi skoro svaki igrač pristao kada bi ga pozvali. Sretan sam u Parizu, ali nikada ne znaš šta se može desiti u budućnosti.”

“Pobogu, ne kažem da ću sigurno igrati tamo. Polako (smijeh). Nisam to rekao. Rekao sam samo da je to veliki klub i da igrači često sanjaju da nose dres Real Madrida, ali ja sam svoj san već ostvario onda kada sam zaigrao za Barcelonu”.


KOMENTARI