Nogometašice BiH očekuju pobjedu protiv Gruzije za kraj kvalifikacija

HomeSport

Nogometašice BiH očekuju pobjedu protiv Gruzije za kraj kvalifikacija

Zabrana pušenja u FBiH: Kad zakon stupa na snagu, kakve su kazne…

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Tbilisiju odigrati svoj posljednji meč u kvalifikacijama za Euro 2022. protiv selekcije Gruzije.Kolo prije kraja nogometašice BiH zauzimaju treće mjesto sa 15 bodova i ne mogu ugroziti dvije vodeće ekipe Dansku i Italiju. Bez obzira na to, želja im je da pobjedom okončaju kvalifikacije.

Selektorka Samira Hurem je zadovoljna radom igračica u pripremnom periodu.

“Zadovoljni smo angažmanom i posvećenošću svih igračica na treninzima. Imale su veoma ozbiljan pristup u radu i to dovoljno govori koliko žele osvojiti nove bodove i na najbolji način završiti ovaj kvalifikacioni ciklus. Stvorili smo jedan mladi tim koji iz utakmice u utakmicu napreduje, a to potvrđuje i 15 osvojenih bodova, što je i najveći uspjeh naše reprezentacije. Vjerujem da ćemo i sutra ostvariti svoj cilj i tako napraviti još veći pomak i nastaviti naš razvojni put”, izjavila je Hurem.

Pobjedu očekuje i golmanica Envera Hasanbegović.

“Očekivanja za utakmicu su velika jer ove kvalifikacije želimo završiti pobjedom kako bismo na kraju imali 18 bodova što bi bio veliki uspjeh za nas. Također, pobjeda bi nam bila veoma značajna zbog bodova i boljeg plasmana na UEFA rang listi. Idemo na pobjedu jer mi to želimo i zaslužujemo “, kazala je.

Meč Gruzija – Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 12 sati na stadionu “Mikheil Meskhi” u Tbilisiju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: