instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Nogometašice “Sane 2014” se pripremaju za novu sezonu

Nogometašice “Sane 2014” se pripremaju za novu sezonu

Nogometašice „Sane 2014“ iz Sanskog Mosta trenutno se pripremaju za novu sezonu i nastup u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH. Nakon prošlogodišnjeg debitanskog nastupa, ovo će za sanske nogometašice biti druga godina zaredom kako nastupaju u ovom rangu takmičenja, u kojem su prošle godine ostvarile odlične rezultate.

Pod vodstvom trenera Besima Burnića, Ženski nogometni klub Sana 2014 intezivno se priprema za početak sezone koja počinje 15. septembra. Treninzi se odvijaju na nogometnom travnjaku NK „Radnički“ u Zdeni, gdje članice ovog sportskog kolektiva vrijedno rade i pripremaju se za predstojeće takmičarske izazove. Iza nogometašica Ženskog nogometnog kluba „Sana 2014“ je veoma uspješna sezona u Prvoj ligi, gdje su na kraju zauzele visokom drugo mjesto. Iako će biti teško ponoviti prošlogodišnji uspjeh, klub sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu.

Prema zacrtanom planu, ovim intezitetom će se raditi do 01. septembra, nakon čega slijedi tehničko-taktičke pripreme igračica i uigravanje ekipe za početak sezone. Ženski nogometni klub „Sana 2014“ već godinu dana svoje treninge obavlja na igralištu u Zdeni, gdje postoje svi neophodni uslovi za treniranje i pripremu ekipe, dok će takmičarske utakmice kao i prošle sezone igrati na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu.

KOMENTARI