instant fap

Nogometni derbi u Sanskom Mostu!!

Nogometni derbi u Sanskom Mostu!!

Nogometaši Podgrmeča iz Sanskog Mosta u okviru 27. kola Prve lige Federacije BiH danas na svom terenu igraju izuzetno važnu utakmicu. U goste Sanjanima dolazi veoma jako Jedinstvo iz Bihaća, momčad  koja u Sanski Most dolazi da osvoji barem jedan bod, pa čak i pobjedu u borbi za prvoligaški status. Utakmica ova dva kluba u prvom dijelu šampionata igrana u Bihaću završena je visokom pobjedom domaćina od čak 5:1.
Podgrmeč je trenutno deseti na tabeli sa 32 boda i ima 5 bodova više od mjesta koje vodi u niži rang takmičenja, dok su Bišćani sa 35 bodova sedmi  na tabeli. Dakle, radi se o duelu ekipa koje danas traže bodove spasa za mirniji nastavak prvenstva, tako da se očekuje uzbudljiva i neizvjesna nogometna predstava. Jedinstvo dolazi sa najjačim sastavom, dok će Podgrmeč nastupiti oslabljen jer neće igrati standardni igrači Besim Ibričić i Emin Brkić zbog žutih kartona. No, šef Stručnog štaba sanskog prvoligaša, Benjamin Ključanin, kaže da ima adekvatne zamjene tako da očekuje dobru igru svoje momčadi.
„Ako želimo da i naredne sezone igramo u ovom rangu takmičenja, moramo u svoju korist riješiti utakmice koje igramo kod kuće. Najteže je ono što se mora, a mi moramo osvojiti bodove. Prije svega moramo popraviti našu igru da vratimo psihološki igrače u utakmicu. Očekujem  danas pobjedu  mada će biti teško. Ekipa Jedinstva je u jednom usponu, ali nadam se da imamo snage, znanja i kvaliteta da danas pobijedimo“, rekao je Ključanin.
On je pozvao sve navijače i simpatizere Podgrmeča da u što većem broju dođu na Gradski stadion i podrže sanske nogometaše, kako bi ostvarili pobjedu  i bili bliže opstanku u prvoligaškom društvu. Treba naglasiti, da će i gostujuća ekipa imati podršku jer je navijačka skupina „Sila nebeska“ najavila da organizirano dolazi u Sanski Most.  Utakmica Podgrmeč – Jedinstvo danas na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu počinje u 17 sati i 30 minuta.
U ostalim susretima ovog kola se sastaju: VISOKO: Bosna – Čapljina, GRAČANICA: Bratstvo – Troglav, GORAŽDE: Goražde – Branitelj , BANOVIĆI: Budućnost – Rudar , CAZIN: Krajina – Radnički , BUGOJNO: Iskra – Sloboda, a slobodan je  NK Vitez.

KOMENTARI