instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Nogometni veterani podsjetili na stare dane

Nogometni veterani podsjetili na stare dane

Na gradskom stadionu u Sanskom Mostu u proteklu subotu odigrana je revijalna utakmica između veterana Podgrmeča i  bivših igrača iz velikog broja klubova sa područja Bosanske Krajine. Bila je ovo prilika za sportsko druženje i evociranje uspomena na nekadašnje igračke dane, a neki od učesnika ovog događaja, specijalno za ovu priliku, došli su iz zemalja gdje sada borave ili nakratko prekinuli godišnji odmor kako bi odigrali ovaj revijalni meč. Za veterane Podgrmeča nastupilo je oko 20 nekadašnjih nogometaša najstarijeg sanskog nogometnog kluba koji  su sada u poodmaklim životnim godinama, ali su željeli podsjetiti na aktivne igračke dane.

U revijalnoj utakmici u sastavu veterana Bosanske Krajine nastupilo je petnaestak bivših igrača različitih generacija iz nekoliko fudbalskih klubova s ovih prostora. Jedan od inicijatora ovog, kao i ovakvih nogometnih događaja u proteklim godinama bio je Musaib Sajbo Talić, proslavljeni igrač i trener „NK Podgrmeč“.  Istakao je zadovoljstvo time što su ponovo okupili i družili igrači koji su bili ljuti rivali, ali i veliki prijatelji  van terena. Emir Tabaković, sportski novinar u penziji, je skoro svoj cijeli radni vijek pisao o krajiškom nogometu. On ističe, da su igrače koji će nastupiti na revijalnoj utakici veterana u Sanskom Mostu cijenili i uvažavali širom Bosne i Hercegovine i tadašnje Jugoslavije.

Utakmica veterana Podgrmeča i Bosanske Krajine u potpunosti je opravdala očekivanja i pored izuzetno toplog i sparnog vremena po kojem se igralo. Krajiške vedete su pokazale kako nisu zaboravile nogometne vještine koje su ih nekada krasile, igralo se takmičarski, mada je rezultat bio u drugom planu. Zamisao organizatora je da ovaj nogometni događaj postane tradicionalan i održava se svakog ljeta. Poslije odigrane utakmice, uslijedilo je i treće poluvrijeme u jednom sanskom ugostiteljskom objektu, uz druženje i muziku sve do kasnih sati.

KOMENTARI