instant fap
Naslovnicainmedia danas

Nova LED rasvjeta na području Sanskog Mosta

Nova LED rasvjeta na području Sanskog Mosta

Nakon izgradnje trotoara uz saobraćajnicu od naselja Domet do Mašinskog mosta, Općina Sanski Most nastavlja sa poboljšanjem infrastrukture na ovom području. Najnoviji projekt koji je započet nakon završetka trotoara je postavljanje javne rasvjete duž ove dionice, što će doprinijeti povećanju sigurnosti u saobraćaju, posebno za pješake, naročito u večernjim satima.

Ovaj značajan korak ka poboljšanju infrastrukture i sigurnosti na putevima slijedi nakon ulaganja Općine Sanski Most u proširenje javne rasvjete u različitim naseljima na svom području tokom ove godine. Projekat implementira Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, dok radove izvodi firma Elektromontaža iz Ključa.

Novi stubovi i svjetiljke javne rasvjete će omogućiti osvjetljenje duž Bulevara Sedmog korpusa između naselja Domet i Mašinskog mosta. Ova inicijativa ne samo da će olakšati kretanje pješaka i vozila već će i doprinijeti estetskom aspektu ovog područja, čineći ga privlačnijim i bezbjednijim za sve građane.

U planu je i zamjena postojećih svjetiljki LED rasvjetnim tijelima na svim područjima općine, te izgradnja potpuno novih rasvjetnih tijela tamo gdje ih do sada nije bilo. Ovaj sveobuhvatni pristup infrastrukturnom unapređenju će značajno doprinijeti boljem kvalitetu života stanovnika Sanskog Mosta.

KOMENTARI