instant fap
NaslovnicaSanski Most

Nova pojačana kontrola saobraćaja

Nova pojačana kontrola saobraćaja

Pripadnici sanske policije će narednog vikenda sprovesti još jednu pojačanu  kontrolu učesnika u saobraćaju.

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most,  akcija će se sprovesti na osnovu mjesečnog plana 23./24 . juni u dva vremenska termina od 19 do 21 sat, te od 23 do 2 sata iza ponoći.
Akcenat u prvom terminu će se ovaj put dati na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila i kontrolu vozača mopeda i motocikla, a u drugom terminu sa akcentom na upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, kao i druge prekršaje.

U akciji će učestovati tri motorizovane patrole i policajci pozornici koji će pojačanu kontrolu saobraćaja sprovoditi na dionici magistralnog puta M – 15 Pobriježje  – Šejkovača, zatim na dionici regionalnog puta  R – 405  Pobriježje – Došenovići i na području užeg dijela grada.
Iz Policijske stanice Sanski Most naglašavaju da će se osim pomenute, akcije pojačane kontrole saobraćaja sprovoditi i u narednim danima, a obzirom na pojačanu frekvenciju saobraćaja tokom ljetnjeg perioda. Ujedno je upućeno i upozorenje vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno kod parkiranja u užem centru grada, kako policajci na terenu ne bi bili prisiljeni provoditi kaznene mjere.