instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Nove nagrade za mlade muzičare

Nove nagrade za mlade muzičare

Učenici niže muzičke škole iz Sanskog Mosta nastupili su proteklog vikenda na takmičenju muzičkih škola koje je održano u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Ovo je druga godina zaredom kako mladi sanski muzičari učestvuju na ovom takmičenju, gdje su kao i prethodne godine imali zapažen nastup, osvojivši ovaj put tri nagrade. Sanski Most oduvijek je bio prepoznatljiv po muzičkim talentima, a dokaz tome je i posljednji uspjeh učenika niže muzičke škole iz našeg grada, koji su na nedavno održanom takmičenju muzičkih škola, u disciplini kamerni duo, osvojili dvije prve i jednu treću nagradu.

Talentovani mladi učenici Benjamin Zukić i Adela Kaltak, te Adna Bajraktarević i Nadina Kadirić, u odvojenim nastupima kao duo uz klavir i flautu, osvojili su dvije prve nagrade. Također, treću nagradu osvojili su Amina Omanović i Benjamin Zukić nastupom kao klavirski duo.

Inače, nagrađeni učenici polaznici su niže muzičke škole Sanski Most u klasi profesorica Azemire Rajić i Alme Karabeg, kojima svakako pripadaju velike zasluge za posljednji uspjeh. Niža muzička škola u Sanskom Mostu djeluje već dugi niz godina kao područno odjeljenje Umjetničke škole Bihać, i smještena je u prostorijama Prve sanske škole. Ova obrazovna ustanova do sada je odškolovala nekoliko generacija, i mnogim učenicima poslužila je kao dobra polazna osnova u sticanju znanja iz muzičke naobrazbe.

Redovno organizuju muzičke koncerte koji se održavaja dva puta godišnje, a pored toga bilježe i zapažene nastupe na velikom broju kulturnih događaja i manifestacija, kao i na različitim muzičkim takmičenjima.

U narednom periodu očekuje ih nastup na federalnom takmičenju muzičkih škola, koje će se od 16. do 20. aprila održati u Travniku.

KOMENTARI