instant fap
NaslovnicaBiH

Novi izborni slogan SDP-a: Čovječe ne ljuti se

Novi izborni slogan SDP-a: Čovječe ne ljuti se

 Predavanjem izbornih listi u Centralnu izbornu komisiju BiH (CIK) stranke su i zvanično krenule u predizbornu kampanju za lokalne izbore koji će se održati na jesen ove godine.

Saznajemo da sve stranke već rade na izradi što uspješnije kampanje, a u pojedinim stranačkim centralama već se raspravljalo i o sloganima te izbornim pjesmama. U tome prednjači
izborni pobjednik sa prethodno održanih općih izbora iz 2010. Socijaldemokratska partija BiH (SDP).

Nakon više nego uspješnog slogana,  a neuspješnog projekta “Država za čovjeka” u SDP-ovoj partijskom restoranu Vinoteka u Sarajevu, navodno se prije neku noć raspravljalo se o izbornom sloganu za lokalne izbore.

Pojedini članovi su upozoravali na važnost novog slogana, s obzirom na činjenicu da se pobjednički  slogan ni u jednom segmentu nije realizirao i da se mora naći novi slogan sa kojima će se pridobiti javnost.

Kako doznajemo, bilboarde na kojima je bio ispisan slogan “Država za čovjeka” uskoro bi mogao zamjeniti slogan “Čovječe ne ljuti se”.

Autor nove izborne pjesme ponovo bi mogao  biti Armin Šaković koji je ovo potvrdio glavnim federalnim uzdanicama SDP-a Marinu Ivaniševiću i Ensadu Kariću na seminaru Revicona u neumskom hotelu Dubrovnik.

Čak nije isključena mogućnost da pjesmu u duetu sa Šakovićem otpjeva Miroslav Ilić koji je bio specijalni gost-moderator na tom seminaru.

U SDP-u vjeruju da bi pojavljivanje Ilića moglo utjecati na bolji rezultat u općinama u kojima živi većinski srpsko stanovništvo koje je nova izborna baza na koju računa SDP s obzirom da su izgubili hrvatski puk sa Željkom Komšićem, a sad i bošnjački narod nakon neuspješne dvogodišnje vladavine Zlatka Lagumdžije.

zajebancija.ba