instant fap
NaslovnicaSport

Obavio i umru: Zvijezda Bayerna želi postati hafiz, a potom i imam 

Obavio i umru: Zvijezda Bayerna želi postati hafiz, a potom i imam 

Noussair Mazraoui, zvijezda Bayerna i fudbalski reprezentativac Maroka, gostujući u podcastu Minute for Allah najavio je kako želi postati imam.

Marokanac je također poručio kako mu je cilj da postane hafiz (onaj koji zna Kur'an napamet). Ovu odluku donio je nakon Svjetskog prvenstvu u Kataru, gdje je njegova reprezentacija osvojila četvrto mjesto.

– Moj cilj, ako Bog da, je da postanem hafiz, da u potpunosti naučim Kur'an napamet – rekao je Mazraoui, dodavši:

– Želim da ga razumijem i da ga primjenjujem u životu i dijelim sa svojim bližnjima. Kao šlag na tortu, na kraju želim da postanem imam – kazao je Mazraoui.

Mazraoui je nedavno putovao u Saudijsku Arabiju, na hodočašće u sveti grad Mekku.

– Bio mi je san da sa roditeljima idem na umru. Bilo je neopisivo lijepo. Kao da sam bio izvan ovog svijeta, u drugoj dimenziji. Bio sam na ovom svijetu, ali opet nisam. Moje tijelo je bilo ovdje, ali moj um je nestao, od početka do kraja umre – rezimira je Mazraoui putovanje u Mekku.

Na društvenim mrežama već se mogu vidjeti snimci kako Marokanac uči Kur'an.

Mazraoui zbog povrede nije igrao meč za treće mjesto na Mundijalu u Kataru, dok je u polufinalu protiv Francuske odigrao samo prvih 45 minuta. Nakon SP-a objavljeno je kako je imao covid-19 i da je zbog posto-covid komplikacija propustio zimske primpreme Bayerna.

Sada se oporavio i vratio na teren. U subotu je odigrao 90 minuta u trijumfu Maroka protiv Brazila (2:1), dok je u remiju protiv Perua tri dana kasnije odigrao 80 minuta.

KOMENTARI