instant fap

Objavljene nove skice Amaroka, potvrđen V6 TDI motor

Objavljene nove skice Amaroka, potvrđen V6 TDI motor

Volkswagen će 9. marta zvanično predstaviti produkcijsku verziju električnog kombija ID. Buzz, ali se ove godine očekuje još jedan mode, novi Amarok.

U protekle dvije godine smo vidjeli nekoliko teasera, a sada su se pojavili novi koji najavljuju njegov dolazak. Svjetska premijera novog Amaroka bi se trebala dogoditi u narenim mjesecima, a nove digitalne skice nude nešto bolji pogled na bočni profil pickupa s masivnim plastičnim zaštitama lukova točkova i značajnim klirensom. Pickup ima zimske gume i ovjes koji mu omogućava da se s lakoćom kreće po neravnim terenima. Iako je sve to teško zaključiti po skicama, iz Volkswagena ipak najavljuju da će novi Amarok biti veći.

Amarok prelazi na poboljšanu verziju Fordove T6 platforme te će biti 100 mm duži i više od 40 mm širi od odlazećeg modela. Aktuelni Amarok s duplom kabinom je dug 5.254 mm i širok 1.954 mm. Pomenute promjene će rezultirati prostranijom kabinom.

Kao i postojeća verzija, koja je prisutna od 2010. godine, novi Amarok će se nuditi s različitim dizelskim motorima, uključujući snažni V6 TDI. Ovisno o tržištu, u ponudi će se naći i drugi motori.

Prva generacija Amaroka je prodana u 815.000 primjeraka.

KOMENTARI