instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Obnova odjela pedijatrije u Sanskom Mostu

Obnova odjela pedijatrije u Sanskom Mostu

U Domu zdravlja Sanski Most započela je rekonstrukcija prostorija Pedijatrijskog odjela, a planirano je da radovi budu okončani u narednih mjesec, izjavila je direktorica ove medicinske ustanove.

Prema njenim riječima, radi se o projektu vrijednom 250.000 maraka, koji finansira Vlada USK, a u sklopu kojeg je ranije nabavljen i novi RTG aparat.

“Sredstva za ovaj projekat osigurana su još prošle godine u budžetu Unsko-sanskog kantona, a sada ih imamo na računu. U međuvremenu smo okončali tenderske procedure i izabrali izvođača radova”, istakla je Čekićeva.

Ona je dodala da rekonstrukcija podrazumijeva kompletne unutrašnje radove, uključujući zamjenu stolarije i mokrih čvorova.

“U međuvremenu, odjel smo izmjestili u prostorije porodične ambulante i previjališta. To je skučen prostor i uslovi rada će nam biti nešto otežani, ali se nadamo kako rekonstrukcija neće dugo trajati”, kazala je ona. Kako je istakla, poslije Pedijatrijskog, uslijediće i rekonstrukcija Ginekološkog odjela, čije se prostorije također nalaze u lošem stanju, s obzirom na to da su netaknute od izgradnje ove zdravstvene ustanove prije pedeset godina.

KOMENTARI