instant fap
Naslovnicainmedia danas

Obraćanje gospodina Ismeta Kurića povodom krize vlasti u USK

Obraćanje gospodina Ismeta Kurića povodom krize vlasti u USK

ISMET KURIĆ, ratni komandant bataljona 502 brigade, nosilac najvišeg ratnog priznanja – Zlatni ljiljan, oglasio se večeras na svom facebook profilu. Kurić je bivši visoki funkcioner A SDA i bivši Predsjednik ove stranke u Bihaću.

Već dugo se ne slaže sa politikom vrha ove stranke zbog čega se od nje i ogradio. Prenosimo njegovu objavu u cijelosti.

Da li je šutanje i uskraćivanje jasnih političkih stavova odraz nemoći i političke nezrelosti ili smišljeno okretanje kormila prema provaliji?
Unsko sanski kanton je ovih dana u žiži interesovanja domaće ali i regionalne javne scene.

Na žalost ne zbog iskorištavanja prirodnih potencijala niti izgradnje stabilnijeg i boljeg standarda života. Još jednom imamo priliku doživjeti preplitanje političke nestabilnost, migrantske krize i policijsko-bezbjednosne situacije koja se tako brzo smjenjuje jedna sa drugom da glavnim akterima svih ti dešavanja ne dozvoljava predah. 

Kamermanske vještine predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića zadivljuju pojedince vladajuće većine Asda, SDP, NB i nezavisnu poslanicu Ildu Alibegović baš kao da sami Agan pronalazi rješenja i izlaze iz ovog paklenog obruča koji steže Krajinu. Nevjerojatna je volja poslanica Ilde i Fatke da se odbrani predsjedavajući Bunić iako sam Agan, znajući istinu, ne pokušava negirati video i foto uratke.

Ne mogu da vjerujem da Nermin Ogrešević predsjednik Asda BiH koji je u javnosti poznat po čistoći, istini i pravdi nema komentar, bar javan i poznat lokalnoj zajednici. 

Javni glas razuma Asda Mumin Veladžić i njegovi muminčići od tog snimka i Agana Bunića prave heroja, možda njegovo javno prikazivanje njima zaista djeluje kao edukativni sadržaj i sredstvo za korekciju. Jedina dobra vjest za Agana Bunića istrošenog kadra SDA i SBB ovih dana dolazi u vidu hapšenja Irfana Durić, zastupnika Asda u Federalnom parlamentu i visoko pozicioniranog funkcionera Asda. Ali i ovom slučaju prema javnosti izostaje stav Asda i Nermin Ogrešević. Zašto šute?

Ni Mumin sa ekipom se ne oglašava jer Asda ne želi. Zašto? Da li su čekali da fokus interesovanja istražnih organa pređe na još jednog istaknutog člana Admira Hadžipašića bivšeg generalnog sekretara Asda BiH pa da se oglase? Evo prošao je još jedan dan ali opet ni glasa ni traga u javnosti od brižne Asda.

Jedna mučna i teška pozicija Asda koja nema snage da napiše bar saopštenje i podrži ili pak ne podrži istražne organe, ogradi se od tih pojedinaca ili stane u njihovu zaštitu. 

Mumin Veladžić i njegovi muminčići pokušavaju se od Admira ograditi na način da on nije “više” član Asda. To nije tačno Admir baš kao i ja smo članovi i ne možete nas negirati. Ne još. 

Sva ova sramna dešavanja bez i jedne riječi, bez i jednog stava Nermina i ostalih organa Asda su sramota i vrijeđanje ne samo članova nego i građana. 

Asda je kičma parlamentarne većine koja kreira put Krajine i mora komunicirati sa građanima, a ne par pojedinaca u imaginarnom svijetu socijalnih mreža. Krajnje je vrijeme da Stranku vratite izvornoj ideji zbog koje je i nastala, otvorite se prema građanima, moramo biti iskreniji, skrivene profile pod hitno ugasiti i sami sebi zahvaliti na dosadašnjem radu. 

Kurs kojim vodite Asda je loš i vodi stranku ispod izbornog praga. Mumin Veladžić će biti sinonim Asda. Predsjedniče Ogreševiću to nije politika Asda, mi jesmo bili i trebamo biti drugačiji ali i transparentniji od drugi sa jasnom građanskom politikom. Skrenuli smo sa kursa bez jasne vizije i tapkamo po magli u mjestu vodeći neku “inat politiku” koja ne treba Asda.

Stranka ne treba da zavisi od “prljavih ruku” Agana Bunića i njemu sličnih. Vlast po svaku cijenu je štetna za Asda i USK. Resetiraj te odnose u stranci, vratite nadležnosti političkim organima stranke, Vi znate voditi politiku, ne treba Vam nikakav Mumin Veladžić i onaj ili ona Alija kao ni sva lažna Ispiranja, Kijameti, Sombore i drugi likovi koji su na stranku postavili metu koja nama ne treba.

Tražite prijatelja u bivšim neprijateljima, a ignorisanje dokazanih prijatelja stranke i članova je loša poruka građanima. 

Kadrove stranke, ako se može za većinu reći da su kadrovi, pretvorili ste u robote i poslušnike zarad koristi pojedinaca.

Molim Vas vratite stranku na tvorničke postavke čim prije jer sad ne ličimo na sebe. Klonimo se onih koje građani nisu izabrali, gubitnika, perverznjaka i onih kojima je lični iznad opštih interesa. Budimo svoji.
Prijatelji probudite se dok još ima vremena.

Ismet Kurić

KOMENTARI