instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

ODATA POČAST GENERALU MEHMEDU ALAGIĆU

ODATA POČAST GENERALU MEHMEDU ALAGIĆU

Nakon druženja i evociranja uspomena u Galaji, delegacija Udruženja generala ARBiH upriličila je i posjeta turbetu generala Mehmeda Alagića u Fajtovcima, te je položeno cvijeće i učenjem fatihe odata počast legendarnom komandantu.

U prisustvu članova porodice, predstavnika društveno-političkog života općine, demobilisanih boraca, i velikog broja građana, još jednom je na dostojanstven način odata dužna počast heroju odbrambeno – oslobodilačkog rata, koji je dao nemjerljiv doprinos u oslobađanju okupiranih teritorija i poslijeratnoj izgradnji Sanskog Mosta.

Generali Mustafa Polutak i Džemal Merdan, govorili su o ratnom periodu i ulozi generala Alagića u ustrojstvu armije, učešća u velikom broju bitaka i herojskih podviga, te naposlijetku osvajanju Kupresa i Vlašića te stvaranju preduslova za spajanje sa Petim korpusom i oslobađanje Sanskog Mosta.

Ovom prilikom istaknuta je nemjerljiva zahvalnost generalu Mehmedu Alagiću, te je naglašeno kako njegovo djelo nikada ne smije pasti u zaborav, a predstavnici delegacije potom su uručili prigodan poklon porodici generala Alagića.

KOMENTARI