instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Odata počast pukovniku Osmanu Poriću

Odata počast pukovniku Osmanu Poriću

Na lokalitetu Muleške ravni odata je počast rahmetli pukovniku Osmanu Poriću, koji je izgubio život 13. oktobra 1995. godine na planini Mulež, u posljednjim ratnim dešavanjima oslobođanja gradova na području Bosanske Krajine.

Zbog vremenskih prilika i zdravstveno epidemioloških mjera, ove godine izostala je tradicionalna šetnja planinara u organizaciji Planinarsko ekološkog društva „Kanjon“, koja je do sada organizovana 12 puta. Komandant Osman Porić odlikovan je najvišim armijskim priznanjem „Zlatni ljiljan“, a tokom ratnog perioda bio je načelnik štaba travničke 312. brigade, a potom je unaprijeđen za komandanta 708. brigade iz Novog Travnika na čijem je čelu i poginuo.

Ovome događaju prisustvovali su načelnici općina Sanski Most i Ključ, boračkih organizacija, te ostali građani. Ovom prilikom porodici rahmetli Osmana Porića, za njegovo herojsko djelo, uručeno je posebno priznanje i prigodni pokloni.

Iz Planinarsko ekološkog društva „Kanjon“ poručili su kako planiraju organizirati i održati plannarski pohod na Mulež čim to vremenske prilike dozvole. Također, treba napomenuti kako je ovaj događaj održan u sklopu obilježavanja Dana Općine i 25. godišnjice oslobođenja Sanskog Mosta.

Na lokalitetu Muleške ravni odata je počast rahmetli pukovniku Osmanu Poriću, koji je izgubio život 13. oktobra 1995. godine na planini Mulež, u posljednjim ratnim dešavanjima oslobođanja gradova na području Bosanske Krajine. Zbog vremenskih prilika i zdravstveno epidemioloških mjera, ove godine izostala je tradicionalna šetnja planinara u organizaciji Planinarsko ekološkog društva „Kanjon“, koja je do sada organizovana 12 puta. Komandant Osman Porić odlikovan je najvišim armijskim priznanjem „Zlatni ljiljan“, a tokom ratnog perioda bio je načelnik štaba travničke 312. brigade, a potom je unaprijeđen za komandanta 708. brigade iz Novog Travnika na čijem je čelu i poginuo.

Ovome događaju prisustvovali su načelnici općina Sanski Most i Ključ, boračkih organizacija, te ostali građani. Ovom prilikom porodici rahmetli Osmana Porića, za njegovo herojsko djelo, uručeno je posebno priznanje i prigodni pokloni. Iz Planinarsko ekološkog društva „Kanjon“ poručili su kako planiraju organizirati i održati plannarski pohod na Mulež čim to vremenske prilike dozvole. Također, treba napomenuti kako je ovaj događaj održan u sklopu obilježavanja Dana Općine i 25. godišnjice oslobođenja Sanskog Mosta.

ODATA POČAST PUKOVNIKU OSMANU PORIĆU

KOMENTARI