instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Odlična prilika za bh. omladinu: Studirajte u Velikoj Britaniji, znanje donesite u domovinu

Odlična prilika za bh. omladinu: Studirajte u Velikoj Britaniji, znanje donesite u domovinu

“Nije bitno odakle dolazite. Važno je gdje idete” – poručuju iz programa stipendiranja međunarodnih studenata Chevening

Program Chevening otvorio je poziv za stipendiranje studenata u Velikoj Britaniji za akademsku 2022/2023. godinu. Ova stipendija podrazumijeva godinu potpuno plaćenog školovanja za master studente.

Neke od prednosti stipendije su potpuno finansirana školarina, pristup jednom od najboljih obrazovanja na svijetu, ekskluzivne mogućnosti uvezivanja i prilika da se istraži raznolika kultura Velike Britanije.

Pri isteku stipendije, studenti se pridružuju zajednici od preko 50.000 alumnija širom svijeta.

– Kući se vraćate opremljeni znanjem i mrežom poznanstava koji će pomoći da vaše ideje ožive i napredujete u karijeri, ističu iz Cheveninga.

“Nije bitno odakle dolazite. Važno je gdje idete.”

POTREBNI DOKUMENTI

Svi koji se odluče aplicirati za Chevening stipendiju moraju priložiti dokumente o obrazovanju, reference i jednu bezuslovnu ponudu univerziteta u Velikoj Britaniji.

Ako ste uslovno odabrani za Chevening stipendiju, važno je da podnesete ove dokumente kako biste ostali u procesu.

INFORMACIJE O ODABIRU

Novosti o statusu vaše aplikacije i svakom koraku procesa selekcije, primit ćete putem maila. Možete i provjeriti vaš status u online sistemu za apliciranje.

POVRATNE INFORMACIJE

S obzirom na veliki broj prijava svake godine, iz Chevening programa nisu u mogućnosti slati individualne novosti i povratne informacije kandidatima koji ne zadovolje uslove. Mole se svi prijavljeni da ne kontaktiraju britansku Ambasadu vezano za upite o aplikaciji.

Aplicirati možete putem ovog linka.

Chevening je program Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, putem kojeg se dodjeljuju stipendije međunarodnim studentima.

Uspješni kandidati Cheveninga dolaze iz brojnih država i pozadina, ali svi oni pokazuju strast, viziju i vještine potrebne kako bi svijet učinili boljim mjestom.

KOMENTARI