instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Odlični sanski osnovci na takmičenju „Misli mine”

Odlični sanski osnovci na takmičenju „Misli mine”

U organizaciji Crvenog križa Unsko-sanskog kantona, jučer je u Bihaću održano kantonalno takmičenje učenika osnovnih škola iz programa „Misli mine – svjesnost o postojanju mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava“.

Uspješan rezultat ostvarili su učenici sedmog razreda Prve sanske škole, te osvojili drugo mjesto. Na ovogodišnjem 23. po redu kantonalnom takmičenju iz oblasti „Upozoravanje na opasnosti od mina“, koje je održano u prostorijama Crvenog križa Unsko-sanskog kantona u Bihaću, takmičili su se učenici osnovnih škola iz osam općina, a uspješan rezultat ostvarila je ekipa iz Prve sanske škole osvojivši drugo mjesto.

Predstavnice naše općine bile su učenice sedmog razreda: Ajša Zahirović, Šejla Kamerić i Adna Bajrektarević, a u pripremama za ovo takmičenje svoju stručnu pomoć im je pružila nastavnica Merima Pobrić. Naše takmičarke istakle su zadovoljstvo sa postignutim uspjehom. Jedan od osnovnih ciljeva projekta je provjera osposobljenosti učenika osnovnih škola iz oblasti upozoravanja i zaštite od mina.

Pored toga, cilj obuke je i sačuvati svoj i živote drugih, te propisno i blagovremeno spriječiti nesreće koje ove „tihe ubice“ mogu prouzrokovati. Direktorica prve sanske škole, Edita Beširević, također nije krila svoje oduševljenje, te ističe kako je ponosna na svoje takmičare i postignute rezultate. 

Pomenimo i to da je 20.novembra ove godine, u organizaciji Crvenog križa Sanski Most, održano općinsko takmičenje iz ove oblasti, a najbolje rezultate ostvarila je Prva sanska škola i time predstavila našu općinu Sanski Most na kantonalnom takmičenju u Bihaću. Svim učenicima, kao i njihovim školama uručene su diplome i prigodne nagrade.

Organizatori takmičenja zahvalili su se svim školama, učenicima, nastavnicima i volonterima koji su dali svoj doprinos i uzeli učešće u pomenutim aktivnostima, te se raduju dogodine ponovnom druženju s nekom novom generacijom.

KOMENTARI