instant fap

Održan 2. Streetball turnir u Bosanskoj Krupi, najbolja ekipa iz Sanskog Mosta

Održan 2. Streetball turnir u Bosanskoj Krupi, najbolja ekipa iz Sanskog Mosta

Na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi, jučer je u organizaciji Udruženja “Krupljani.BA” i Košarkaškog kluba „Bratstvo“, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa, održan 2. Streetball turnir.

Za prvo mjesto borilo se jedanaest ekipa iz Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta i Bosanske Krupe. Bogatiji za nova iskustva, nova poznanstva i 600 KM, što je i najveća novčana nagrada, sa turnira su otišli momci iz Sanskog Mosta, ekipa Club Palazzo.

Ulična košarka, sve popularniji sport za koji kažu da bi mogao biti uvršten i među olimpijske, u Bosanskoj Krupi okupio je desetine iskusnih, ali neafirmiranih košarkaša, te rekreativaca iz nekoliko gradova Unsko-sanskog kantona. Turnir je u poslijepodnevnim satima otvorio načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, svim igračima poželio dobrodošlicu, ugodno druženje i dobru zabavu, a nakog toga zaigrao u revijalnoj utakmici igranoj između organizatora i pokrovitelja.

Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo ukupno jedanaest ekipa. Najuspješnija je bila Club Palazzo iz Sanskog Mosta, te za prvo mjesto dobila novčanu nagradu vrijednu 600 KM. Drugo mjesto i 300 KM osvojila je ekipa Cazin iz Cazina, a treće mjesto i 200 KM osvojila je ekipa VKK iz Bihaća.

Organizacija turnira, prema riječima posjetilaca i učesnika, bila je na najvišem mogućem nivou. Tome u prilog govori i činjenica da je teren, odnosno podloga, zatim koš i ozvučenje vrhunske kvalitete nabavljeno iz Rijeke, susjedne Hrvatske. Svakako da je taj potpuni ambijentalni ugođaj, osim igračima, mnogo značio i ljubiteljima košarke u ulozi gledalaca, navijača.

Osim Općine Bosanska Krupa kao generalnog pokrovitelja, organizaciju ovog sportskog događaja su pomogli i drugi. Glavni sponzor bila je MISS.NET kablovska televizija, a ostali sponzori bili su: Green River Caffe, Havana Open Beach Bar, ACMA – GROUP d.o.o., Cyberline reklame i RED COMPUTERS.

KOMENTARI