instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Održan memorijal „EMIN BEŠIREVIĆ – ILIJAZ ILKO KUŽELJ“

Održan memorijal „EMIN BEŠIREVIĆ – ILIJAZ ILKO KUŽELJ“

U organizaciji Nogometnog kluba „Podgrmeč“, u proteklu subotu je održan četvrti memorijalni turnir „Emin Beširević Bešir – Ilijaz Ilko Kuželj“, koji je i ove godine veliki broj mladih nogometaša iz nekoliko bh. gradova.

Ovaj sportski događaj je održan u povodu pete godišnjice velike tragedije kada je dvanaestogodišnji dječak Emin Beširević smrtno stradao na pomoćnom terenu sanskog Gradskog stadiona, te u znak sjećanja na jednog od najboljih nogometaša ONK Sloboda iz Mahale, Ilijaza Kuželja, koji je poginuo u oružanim borbama 1992. godine braneći svoj grad. Turnir je odigran na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu  pod sloganom „Podržimo djecu – podržimo nogomet“ , a za uspješnu organizaciju su se i ove godine pobrinule porodice Beširević i Kuželj, te treneri iz škole nogometa NK „Podgrmeč. Na početku turnira sve prisutne je pozdravio i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović.

U takmičarskom dijelu turnira učestvovalo je sedam ekipa, a pored domaćina Podgrmeča, učešće na turniru uzele su ekipe OFK Bihać, FK Stars – Gradiška, Reprezentacija USK, NK Radnik – Urije, Škola nogometa Romari iz Viteza i FK Krupa iz Krupe na Vrbasu. Prvoplasirana ekipa ovogodišnjeg turnira je mlada nogometna reprezentacija Unsko-sanskog kantona, drugoplasirana je ekipa Nogometnog kluba Radnik iz Urija, a treće mjesto zauzela je Škola nogometa Romari iz Viteza. Za najboljeg igrača proglašen je Sergej Buruna, igrač FK „Radnik „ Urije, najbolji golman je Nermin Škrgić član Reprezentacije USK, a titulu najboljeg strijelca ponio je Danilo Šantić iz Škole nogometa „Romari“ Vitez. Organizatori su obezbijedili pehare i diplome za tri prvoplasirane ekipe, te za najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira.

KOMENTARI