instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Održan šahovski turnir „Sana open 2017“

Održan šahovski turnir „Sana open 2017“

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most jučer je održan šahovski turnir „Sana open 2017“ koji je ponovo okupio kvalitetne igrače iz više gradova.

Ovaj tradicionalni sportski događaj i ove godine je ispunio očekivanja organizatora, a pobjednik turnira je Vojo Crepulja iz Šipova. Nastupilo je 28 takmičara iz Prijedora, Ključa, Sanice, Šipova , Cazina i domaćih šahista članova Šahovskog kluba „Dr. Dido“ iz Sanskog Mosta, inače organizatora ovog tradicionalnog sportskog događaja.

Igralo se sedam kola po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 15 minuta po igraču u lijepom ambijentu hotela Sanus, a posjetioci su mogli uživati u velikom broju uzvudljivih i neizvesnih partija. Prema riječima Arnaudina Zukića, sekretara sanskog šahovskog kluba, još jednom se pokazalo da se radi o veoma jakom turniru, obzirom na kvalitet igrača i jaku konkurenciju. On je naglasio da se turnir organizira s ciljem popularizacije šaha i u potpunosti je opravdao očekivanja.

Prvoplasirani Vojo Crepulja je osvojio7 poena. Draško Babić iz Prijedora sa 6 bodova bio je drugoplasirani, a njegov sugrađanin Nedjeljko Kljajić zauzeo je treće mjeto sa 5 bodova. Najboljeplasirani domaći takmčar bio je Ahmet Nalić, koji je na kraju zauzeo peto mjesto. Generalni pokrovitelj turnira bila je Općina Sanski Most, a još jednom treba odati priznanje Šahovskom klubu „Dr. Dido“ za odličnu organizaciju turnira.

KOMENTARI