instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Održana akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Održana akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

U prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine (ZTMFBiH) u Sarajevu u srijedu, 8. septembra, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciju su organizovali Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar Sarajevo i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

– Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje – naveli su iz Udruženja Srce za djecu.

Posebno je težak period, koji je nastupio sa pandemijom COVID-19, jer potrebe za krvlju i krvnim derivatima se ne smanjuju, ističu iz udruženja.

– Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 8. septembra od 8 do 17.30 sati u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi! – poručuju iz udruženja.

KOMENTARI