instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Oduševio je i Brada Pitta: Roman Feđe Štukana je najprodavaniji naslov na hrvatskom sajmu

Oduševio je i Brada Pitta: Roman Feđe Štukana je najprodavaniji naslov na hrvatskom sajmu

Autobiografski roman “Blank” poznatog bh. pozorišnog i filmskog glumca Feđe Štukana je najprodavanija knjiga na jednom sajmu knjige u Hrvatskoj.

Štukan je početkom 2019. godine predstavio, kako je to on opisao, “historijski udžbenik” s detaljima iz njegovog života koji je nastao na nagovor holivudskih zvijezda Brada Pitta i Angeline Jolie kao moguća građa za igrani film.

Sada, još jedan dokaz da za njegovu knjigu vlada veliki interes i to u cijeloj regiji pokazao je 28. Sa(n)jam knjige u Istri, gdje je ovaj naslov bio najprodavaniji.

Sve je potvrđeno i na zvaničnoj Facebook stranici sajma.

U stranicama romana Štukan brutalno iskreno i beskompromisno piše o užasima proživljenog rata i teške ovisnosti o heroinu s kojom se borio dugi niz godina, pa sve do aktivizma, proslavljenih uloga u Hollywoodu i ispunjenja mladenačkog sna: letenju.

“Ovu knjigu sam pisao sedam godina, a radnja se temelji na sekvencama iz mog života od rođenja pa sve do sada. Puno sam događaja iz svog života opisao u knjizi, ali je isto toliko stvari i izostavljeno s obzirom na to da nisam želio praviti preobimno djelo koje bi bilo smorno za čitanje. Tačnije, u roman sam uvrstio one događaje koji su u značajnom procentu utjecali na daljnje odvijanje mog života. U principu, knjiga je pregled svih značajnijih dešavanja koja su me obilježila”, kazao je Štukan ranije za Klix.ba.

Nakon što ga je pročitao, Brad Pitt je Štukanov roman opisao kao najšokantniju knjigu koju je u životu pročitao, a uspjeh “Blanka” nije nimalo začuđujući, obzirom na to da je knjiga do sad doživjela čak 27 izdanja.

Štukan je ranije naglasio kako postoji još dosta stvari iz njegovog života koje se mogu iskoristiti za buduća djela te da nije isključena ni mogućnost ponovnog pisanja.

“Blank” se može pronaći i u knjižarama u BiH, a njegova cijena uglavnom se kreće između 20-30 KM.

KOMENTARI