instant fap
NaslovnicaVijesti

Orban: Nije nam potreban nijedan migrant u zemlji

Orban: Nije nam potreban nijedan migrant u zemlji

Mađarski premijer Viktor Orban dolazak migranata u Evropu nazvao je “otrovom” dodajući kako da “njegovoj zemlji nije potreban niti jedan migrant”.

U svjetlu ubistva sveštenika u Normandiji kao jednog od posljednjih u nizu napada koji ovog ljeta potresaju Evropu, Orbanova retorika usmjerena je na strah od migranata sa Bliskog istoka i sjevera Afrike, piše britanski “The Guardian”.

“Mađarskoj nije potreban ni jedan jedini migrant i zato nema potrebe za jedinstvenommigrantskom politikom zemalja Evropske unije: svi koji žele da preuzmu migrante, neka to učine, ali neka nas ne prisiljavaju, jer oni nama nisu potrebni”, rekao je Orban.

Prema njegovim riječima, “svaki migrant predstavlja prijetnju po javnu sigurnost te rizik od terora”.

“Za nas migracija nije rješenje već problem, to nije lijek nego otrov, nama to ne treba i mi to nećemo podnositi”, naglasio je mađarski premijer koji je i ranije žestoko odbijao jedinstvenupolitiku EU o podjednakom prihvatu migranata u zemljama članicama bloka.

Na stotine hiljada izbjeglica tokom prošle godine najviše je preko Mađarske i Austrije ulazilo u bogatije evropske zemlje. Protok migranata sveden je na minimum nakon što je Orbanova vlada podigla bodljikavu žicu i ograde duž svoje južne granice prošle jeseni.

KOMENTARI