instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Osmero učenika osmog razreda u Tesliću se povrijedilo izvodeći Tik-Tok izazov

Osmero učenika osmog razreda u Tesliću se povrijedilo izvodeći Tik-Tok izazov

Osmero učenika osmog razreda povrijedilo se u jednom od izazova sa Tik-Toka “krvavi novac”, kada se između prstiju šaka stavljaju kovanice da bi se vidjelo ko će duže izdržat pritisak.

“Učenici su, u skladu sa postupcima, upućeni na savjetodavni rad sa pedagogom, odnosno sa disciplinskom odgovornošću koji takav prekršaj nosi, ali cilj nije samo kazna za te učenike već da shvate šta je za njih ispravno, a šta pogrešno”, izjavio je danas u Tesliću direktor Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Stanara Aleksandar Ristić, prenosi Srna.

On je upozorio da se fizičko nasilje preselilo na internet i društvene mreže, takozvano cyber nasilje i da je multisektorski tim ove škole sproveo istraživanje i utvrdio da je 76 posto učenika u predmetnoj nastavi koji imaju društvenu mrežu Tik-Tok učestvovalo u jednom od izazova.

Kada je riječ o preventivnim aktivnostima, on je ukazao na različita predavanja organizovana u saradnji sa Centrom za socijalni rad i MUP-om Republike Srpske, kao i osnivanje školske televizije koja promoviše istinske vrijednosti, učenička postignuća i zdrave navike.

Ristić je upozorio da je istraživanje ukazalo i da više od 90 posto učenika koristi platformu Youtube koja nije namijenjena djeci.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić poručila je da je sigurnost i prevencija nasilja u školama potreba s obzirom na sve prisutniju pojavu vršnjačkog nasilja na koje treba pronaći adekvatan i stručan odgovor.

Stojičić je navela da resorno ministarstvo već ima potpisane protokole prema kojima se postupa kada se desi slučaj vršnjačkog nasilja.

KOMENTARI