instant fap
NaslovnicaSport

Otkriveno šta je tačno rekao sudija iz Rumunije i zbog čega je prekinut meč Lige prvaka

Otkriveno šta je tačno rekao sudija iz Rumunije i zbog čega je prekinut meč Lige prvaka

Brojni svjetski mediji objavili su razgovor rumunskih nogometnih sudija Sebastiana Coltescua i Ovidiua Hațegana, a zbog kojeg je prekinut meč 6. kola grupne faze Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira, jer su tom prilikom koristili rasističke termine.

Incident se desio u 14. minuti meča utakmice u Parizu kada je s klupe Bašakšehira stigao prigovor na odluku glavnog sudije, a kada je četvrti arbitar (Coltescu) želio pokazati kome se treba pokazati žuti karton zbog pomenutog prigovora, koristio je rasistički termin i izraz “crni”, zbog čega je nastao haos na terenu.

“Onaj crni (negru), idi provjeri ko je on”, govorio je Coltescu prvom arbitru Hațeganu, nakon čega se desio prvo verbalni sukob, a nakon toga i prekid utakmice.

Webo, pomoćni trener Bašakšehira, na kojeg se i odnosio opis, odmah je ušao u sukob s Coltescuom.

“Zašto mi je rekao ‘crnac’? Ne možeš mi reći ‘crnac’!”, vikao je Webo.

Najglasniji od gostujućih igrača bio je Demba Ba koji je odmah tražio od arbitra da mu objasni zbog čega je koristio pogrdne termine, a iako mu se Rumun pokušao opravdati, na kraju je sve završilo tako što su igrači i jedne i druge ekipe otišli u svlačionicu.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama, a svakako da je najzanimljivija ona koju je uputio predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan koji je podržao igrače Bašakšehira i osudio “rasizam te sve vrste diskriminacije u sportu, kao i u svim sferama života”.

Meč će biti nastavljen danas u 18:55 sati, a on će se igrati od 14. minute, što je trenutak u kojem se sukob desio, a susret prekinut.

KOMENTARI