instant fap
NaslovnicaUncategorized

Otvara se ‘Grad u oblacima’

Otvara se ‘Grad u oblacima’

Argentinski umjetnik Tomas Saraceno napravio je instalaciju koja kombinira slikarstvo, arhitekturu i znanost, i u krovnom vrtu njujorškoga muzeja Metropolitana pruža posjetiteljima drukčiju perspektivu neba, oblaka i grada oko njih.

Grad u oblacima otvara se danas, na šest mjeseci, a riječ je o golemu spletu povezanih modula. Instalacija je dugačka 16 metara, visoka osam i pol. U konstrukciji su različiti materijali koji reflektiraju svjetlost, zrcala i staklo, a u pozadini su slavni obrisi New Yorka i Central park.

Posjetitelji mogu ući i šetati kroz kugle, a Saraceno to opisuje kao način da se dožive veze i odnosi zbog kojih kao da niste ondje gdje se nalazite.

Okrenut naglavce, Central park je leteći vrt u oblaku kumulusu, odrazi zgrada i neba pojavljuju vam se pod nogama, gravitacija kao da se preorijentirala, a ljudi, umnoženi u kolažu oblaka, stvaraju neočekivane međusobo povezane mreže, kaže umjetnik.

Prvi Saracenov izložak u Sjedinjenim Državama naručio je muzej Met za svoj krovni vrt, a nastajao je dvije godine. Riječ je o 15. samostalnoj instalaciji nekog umjetnika na krovu tog muzeja, prenosi Hina.

KOMENTARI