instant fap
NaslovnicaMagazin

Ovo je epizoda u kojoj su Simpsoni predvidjeli nerede u Kongresu davne 1996.

Ovo je epizoda u kojoj su Simpsoni predvidjeli nerede u Kongresu davne 1996.

Simpsoni imaju historiju pogađanja budućih događaja bilo da se radi o politici, kulturi ili showbizzu, a nedavni neredi koji su se odvili u kongresu i na Kapitolu nisu nikakva iznimka.

Nekoliko dana nakon što su pristalice Donalda Trumpa upale u zgradu pokušavajući spriječiti potvrdu pobjede na predsjedničkim izborima Joea Bidena, istaknula se jedna scena iz davne sedme sezone serije, a moramo priznati da je podudarnost dojmljiva, piše Independent.

Humoristična animirana serija prethodno je “predvidjela” mnoge druge događaje s bizarnom specifičnošću, uključujući izbor predsjednika Donalda Trumpa, izum pametnih satova i rezultate Svjetskog nogometnog prvenstva.

Jedno od zadnjih takvih predviđanja bilo je i ono o izbijanju pandemije Covida-19 u epizodi iz 1993. u kojoj se virus naziva Osaka flu! U najpogođenijoj od svih scena, zaraženi radnici tvornice u Japanu kašlju u paket koji se zatim šalje u SAD.

Epizoda koja prikazuje nemire na Kapitolu zove se “Dan kada je nasilje umrlo“, a podudarnosti počinju oko 16. minute kada Lisa i Bart počnu gledati dječji program na televiziji. Umjesto njihovog omiljenog Krustyja predstavljen je novi crtić.

Crtani film sadrži antropomorfni amandman koji čeka ratifikaciju u Kongresu. Prikazuje ga se kako sjedi na stepenicama Kapitola u Washingtonu i pjeva da se nada da će ga ratificirati, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tada počne prijetiti da će slomiti svu opoziciju ne bude li amandman usvojen.

“Mnogo je onih koji gaze našu zastavu jer su dobili previše sloboda, želim se dogovoriti s policijom da ih pretuku”, nastavlja u svojoj pjesmici.

U tom trenutku član Kongresa istrčava iz zgrade kako bi objavio da je amandman doista usvojen, na što on s veseljem ustaje i poziva druge okupljene da su vrata otvorena i da mu se pridruže. Tada se prikazuju drugi likovi koji ga slijede trčeći uz stepenice, a u rukama nose puške iz kojih pucaju i zapaljene bombe.

Ako možemo reći da bi amandman bio simbol predsjednika Trumpa, onda moramo otkriti i da je ova metafora – usvojena!

KOMENTARI