instant fap
NaslovnicaUncategorized

Ovo su projekti koji će promijeniti izgled Sanskog Mosta

Ovo su projekti koji će promijeniti izgled Sanskog Mosta

Nakon potpisivanja ugovora o početku realizacije projekta „Hitni oporavak od poplava“ (FERP), kako su nas informisali iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, izvođači radova su juče uvedeni u posao.

Radovi koji se odnose na sanaciju putne infrastrukture počinju ovih dana, izvodiće ih firme „Prijedorputevi“ i „Divel“, a rok za završetak radova je 60 dana.

Konkretno, radi se o projektima kojima je predviđena sanacija mosta na Pilješkoj rijeci (trasa stare željezničke pruge), te saobraćajnica u naselju Trnova pored plaže Medenjak, a ostali projekti obuhvataju sanaciju saobraćajnica u ulicama Ključka (od Mašinskog mosta uzvodno do plaže Gerzovo), Alagića sokak, Aganovića sokak, Šabića sokak – Klanac, Muhići, Bulevar VII korpusa, te prethodno započeta saobraćajnica u Krkojevcima na dionici od magistralnog puta M-15 do Srednje poljoprivredne škole ”Sanus futurum”.

Podsjećamo, općina Sanski Most je prethodno dobila saglasnost za utrošak namjenskih sredstava od 1.984.892,00 KM koliko iznosi i ukupna vrijednost ugovora koji su nedavno potpisani od strane ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Šemsudina Dedića i načelnika Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić sa izvođačima radova.

Radi se o sredstvima koja će biti utrošena na projektima prevencije od poplava, te sanacijama šteta koje su pričinjene na području Općine Sanski Most tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. godine.

Sredstva su obezbijeđena putem kredita Svjetske banke preko Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a predviđeno je da se iskoriste za čišćenje i produbljivanje korita rijeke Sane od mosta u naselju Alagića polje uzvodno do kamenoloma Čamberi, te za sanaciju putne infrastrukture.

Inače, radi se o možda najznačajnijem investicionom ulaganju u našu općinu u posljednjih nekoliko decenija.

KOMENTARI