instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Paketići za djecu srpskih povratnika

Paketići za djecu srpskih povratnika

Aktivisti Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“ danas su, povodom obilježavanja velikog srpskog praznika praznika Svetog Save, obavili podjela paketića sa slatkišima i igračkama za mališane iz povratničkih porodica u Sanskom Mostu.

Prema riječima predstavnice ovog udruženja, Snježane Veselinović, ovo je već četvrta godina kako ovo udruženje, koje sjedište ima u Banjaluci, organizuje ovu akciju, te je za tu priliku pripremljeno 180 paketića. „Raduje nas da je ovo postala lijepa tradicija.

Na ovaj način želimo obradovati mališane iz povratničkih porodica i uljepšati im praznične dane“, istakla je Veselinovićeva. Prema njenim riječima, ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke, ali i drugi donatori.

Jedan broj paketića podijeljen je mališanima koji žive u užem gradskom području, dok će ostatak aktivisti ovog udruženja odnijeti djeci koja žive u udaljenim rubnim dijelovima sanske općine. Ovome činu prehodilo je bogosluženje u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Sanskom Mostu, kojom prilikom je istaknuto kako je praznik Svetog Save jedan najznačajnijih u srpskom narodu te se podsjetilo na njegovu simboliku i važnost.

KOMENTARI