Pašalić napustio Narod i pravdu: “Odlazim zbog licemjera i munafika”

HomeVijestiBiH

Pašalić napustio Narod i pravdu: “Odlazim zbog licemjera i munafika”

Stazama islama: Moj put na hadž

Dojučerašnji član stranke Narod i pravda Muhamed Pašalić je napustio tu stranku, a razloge zbog kojih se odlučio na taj korak je pojasnio na društvenim mrežama.

– S gorčinom i kajanjem zbog sopstvene pogreške u procjeni, zbog ličnih moralnih i ideoloških vrijednosti, bio sam primoran napustiti političku organizaciju „Narod i Pravda“, prije svega zbog licemjernog i munafičkog odnosa između samih struktura istoimene političke organizacije.

Klanovi i grupe unutar same stranke, samovolja, bahatost i nepravda u velikim količinama uz nijemo aminovanje samog vrha stranke i obrazloženje kako ne postoji idealno i da treba biti mudar i čekati svojih pet minuta.

Mnoštvo diploma iz Travnika, Kiseljaka, Viteza i drugih sela ispred znanja i kvalifikacija mnogobrojnih priznatih fakulteta i univerziteta. Ne želim da budem poput onih koji su napustili određenu organizaciju i onda cjelokupan svoj angažnam posvetili blaćenju i osveti istoj. Tako da je ovo sve što imam reći, i ovo je previše.

Nisam se prodao, ne nastavljam svoju političku karijeru, ostavljam je za neka bolja vremena, koja možda nikad ne dođu.

P.S. Nisam nikada tražio nikakvu funkciju i beneficije. Moj CIPS je u Unsko-sanskom kantonu, da se u startu ogradim od mogućih spekulacija da je u pitanju lični interes.

Živjela sloboda mišljenja i nezavisnost od ljudi.

Allahu moj, sačuvaj me nevjerstva, siromaštva, griješenja, nesreće, licemjerstva, ružnog morala, oskudne opskrbe, želje za slavom i pretvaranjem – napisao je Muhamed Pašalić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0