instant fap
NaslovnicaSport

Paulo Fonseca: Laži da su se igrači “obračunali” sa mnom stvorile su nered

Paulo Fonseca: Laži da su se igrači “obračunali” sa mnom stvorile su nered

Džekina Roma je u prvoj utakmici 1/4 finala Europa lige kao gost savladala Ajax sa 2:1, a nakon utakmice Fonseca je otvorio dušu u razgovoru s novinarima.

Portuglaski stručnjak je bio zadovoljan nakon pobjede u Holandiji, ali oprezno smatra da prolazak u polufinale još nije osiguran.

“Veoma važna pobjeda za nas. Imali smo mnogo problema sa igračima na fizičkom nivou. Ajax je sjajna ekipa što smo vidjeli tokom meča, ali moji momci su odigrali odličnu utakmicu. Ništa nije gotovo, ali ovo je velika pobjeda.”

Nakon komentara u vezi s utakmicom, Fonseca je novinarima odgovarao na pitanjima o njegovom odlasku i špekulacijama o sukobu s igračima.

“Razmišljam o tome da radim svoj posao. Prihvatam kritike na svoj račun, ali žao mi je kad čujem ili čitam laži. Bilo je mnogo laži i to nije dobro. Roma predstavlja Italiju, u ovom trenutku moramo svi biti Talijani, svi moramo pomoći Romi. Teško mi je prihvatiti laži koje su oko ekipe. Stvorili su nered tim lažima, mislim na ove priče da su se igrači “obračunali” sa mnom prije treninga. Ne znam ko je to učinio, ali ko god da je to napisao, nije ozbiljan. To ne mogu kontrolirati, mogu kontrolirati svoj posao i to pokušavam raditi”, kazao je trener Rome.

Edin Džeko je pomenuti susret igrao od prve do 76. minute.

KOMENTARI