instant fap

Dan planinara

Dan planinara

Šta je planinarenje ?? To vam je kad odete na planinu, hodate čitav dan i vratite se kući odmorniji i veseliji nego kad ste pošli na nju! Eto to je planinarenje. Jedini uslov za to je da imate prijatelje koji razmišljaju kao i vi i raduju se vašoj sreći jednako kao i vi njihovoj

Malo je onih koji znaju da se 7. marta obilježava Međunarodni dan planinara. I ovim danom, kao brojnim drugima poput Međunarodnog dana planina, želi se ukazati na potrebu zaštite osjetljivih planinskih eko-sistema, ali i unaprijeđenja života ljudi u planinskim zajednicama.

Masovniji planinarski pokret nastao je u 19. stoljeću, a prvi planinarski poduhvati razumijevali su isključivo kretanje prirodom, za razliku od današnjih širokih aktivnosti koje se protežu od planinarstva i alpinizma do speleologije, orijentacije i trekinga u prirodi.

Planinarenje je na prvom mjestu način i stil života, a nakon toga i niz aktivnosti.

Osnovni motivi za planinarenje jesu čovjekova želja za vječnim kretanjem, upoznavanjem prirode, prostora i novih ljudi, osvajanjem novih vrhova, potreba za ravnotežom i zadovoljstvom.

Istinski ljubitelji planina cilj i sadržaj planinarenja vide u užitku, spajajući time fizičko i duhovno zadovoljstvo!!! VEDRO!!!

KOMENTARI