instant fap

Planinsko jezero u obliku srca koje vrijedi posjetiti!

Planinsko jezero u obliku srca koje vrijedi posjetiti!

U podnožju planine Maglić, na 1520 m/nv, nalazi se jedno od najljepših, kristalno čistih jezera do kojeg se može doći samo pješke i upravo zbog toga obećava pravi odmor za one koji vole prirodu.

Međutim, ono što najviše privlači posjetitelje Trnovačkom jezeru jeste činjenica da je jezero u obliku srca, okruženo stijenama, obgrljeno padinama Maglića, Bioča i Volujaka gdje uistinu izgleda kao da je priroda u dosluhu sa svim što je okružuje kako bi kreirala bajkovit pogled.

Naime, Trnovačko jezero se nalazi na krajnjem sjeverozapadu Crne Gore u neposrednoj blizini granice sa BiH, a sam dolazak do lokacije nije lagan, ali prizor koji sa prvim dolaskom ugledate osvojit će vas svojom unikatnošću koja će izbrisati svaki trag umora koji ste uložili u proteklih par sati na putu do njega. Pogled na površinu jezera koja oslikava okolne planine kreira divnu panoramu koja doziva da zastanete, sjednete ispred i jednostavno posmatrate prirodu. Konji koji uživaju na okolnim proplancima dočaravaju cijelu, opuštajuću atmosferu.

Također, okolina jezera nudi mogućnosti višednevnih planinarskih tura i uspona na razne vrhova, od kojih je uspon na Maglić, kao najviši vrh BiH sa svojih 2386 m/nv možda i najposjećeniji jer staza koja vodi sa jezera do njegovog vrha je jedan od najlakših smjerova penjanja.

KOMENTARI