instant fap
Naslovnicainmedia danas

Po čemu će Sanjani pamtiti 2023. godinu

Po čemu će Sanjani pamtiti 2023. godinu

Tekuća 2023. godina se lagano bliži kraju.

Sumiraju se rezultati postignuti u prošlih dvanaest mjeseci, ali i događaji koji su je obilježili.

Možda najvažnija lekcija koju trebamo ponijeti iz 2023. godine je ta kako je zapravo sve krhko. Čak i one stvari o kojima ne razmišljamo jer ih uzimamo zdravo za gotovo.

Primjera radi, malo je koja mlada osoba, koja nije imala nikakvih većih problema u životu, razmišljala o tome koliko je zdravlje važno. Kao, tu je, nije mi ništa, zašto se moram brinuti?!

Međutim, ova je godina pokazala kako je apsolutno sve za što mislimo da će tu biti zauvijek tako prolazno, krhko i moguće je da nestane u sekundi.

Upravo iz te spoznaje trebamo izvući još jednu lekciju, a to je – zahvalnost. Istina, zahvalnost je umijeće koje se vježba, a 2024. ne može biti bolji početak za učenje tog važnog detalja.

Umijeće strpljenja

Ako vam strpljenje dosad nije bila jača strana, onda vas je ova godina sigurno primorala da se naučite i toj važnoj sposobnosti.

Počevši od svakodnevnih banalnih stvari, poput čekanja u redu jer u trgovini ne smije biti više od pet, šest ljudi, pa preko kašnjenja pošiljki i do svega drugoga što se doslovno preokrenulo tokom noći, svi smo bili prisiljeni na čekanje.

KOMENTARI