instant fap
NaslovnicaBiH

Pobijedio je Alen Maslo

Pobijedio je Alen Maslo

Pehar je dobio i Alen, sa željom da nam ga lično vrati, rekao je Almir Čehajić Batko, jedan od organizatora spektakla na stadionu “Asim Ferhatović Hase”

Humanitarni fudbalski meč Utakmica za život između Sarajeva i ekipe Alenovi i Batkovi prijatelji odigrana je na stadionu Koševo pred 4.000 gledalaca. Susret je imao plemenitu misiju, a svi oni koji su danas došli na stadion “Asim Ferhatović Hase” i tako pomogli liječenje Alena Masle, mogli su uživati u pravom spektaklu.

Iako je rezultat bio u drugom planu, treba napomenuti da je utakmica završena miroljubivo 6:6, a nakon izvođenja penala slavila je ekipa Alenovi i Batkovi prijatelji. Pobjednički tim dobio je pehar i medalje, a pehar je uručen i mladom Alenu Masli.

“Pehar je dobio i Alen, sa željom da nam ga lično vrati”, rekao je Almir Čehajić Batko, jedan od organizatora ove humanitarne utakmice.

Za pobjedničku ekipu, između ostalih, nastupili su: Edin Džeko, Emir Spahić, Felix Sturm (Adnan Ćatić), Enis Bešlagić, Batko, Refik Šabanadžović, Kemal Kozarić, Milan Pavlović, Enes Begović, Danko Delibašić, Tanja Đurović, Naida Srnja, Jasna Bajraktarević, Predrag Kurteš, Muamer Svraka, Admir Vladavić, Nermin Jamak, Benjamin Čolić, Mimo Šahinpašić, Adnan Redžović, Amir Spahić i mnogi drugi.

Osim novca od ulaznica, gledaoci TV PINK, koja je direktno emitovala utakmicu, pozivom su mogli donirati 2 KM. Kako nam je rekao Batko, do utakmice na ovaj način prikupljeno je 74.000 KM, a u narednim danima biće poznato koliko novca je skupljeno za Alenovo liječenje u Njemačkoj tokom meča na Koševu. Spektakl na Koševu svojim prisustvom uveličale su legende našeg fudbala Ivica Osim i Fuad Muzurović, kao i treneri iz Centra za edukaciju kadrova Nogometnog saveza BiH, te učesnice izbora mis BiH za izbor mis svijeta.

Današnji meč bio je prilika da se od dresa Sarajeva oproste nekadašnji asovi bordo tima Faruk Ihtijarević i Alen Avdić, koji su prilikom napuštanja terena nagrađeni gromoglasnim aplauzima. Do sada je za liječenje Alena Masle sakupljeno 250.000 KM, od čega je Edin Džeko donirao 50.000, a Sanela Jenkins 20.000 KM.