instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Počeli oldtajmer susreti u gradu na Sani

Počeli oldtajmer susreti u gradu na Sani

Sanjani su sinoć imali priliku da pogledaju izložbu starih automobila ili „oldtajmera“ i radi se o događaju koji je organizovan u okviru ovogodišnje kulturno zabavne manifestacije „Ljeto na Sani 2021“.

Ukupno je bilo izloženo dvadesetak starih vozila, a mnogi od prikazanih automobila plijenili su svojim izgledom i atraktivnošću. Na ovogodišnjem događaju sudjelovali su vlasnici „oldtajmera“ iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sanski ljubitelji automobila pažljivo su zagledali stare „mercedese“, „citroene“, „fordove“, „bube“, „opele“ i ostale „oldtajmere“, a vlasnici su omogućili svima da se detaljno upoznaju sa svim njihovim karakteristikama.

Jedno od najatraktivnijih vozila predstavljenih na izložbi bio je i jugo koral, kojeg je u vrijeme bivše Jugoslavije koristila narodna milicija. Izložba „oldtajmera“ i ove godine je privukla pažnju Sanjana i ljubitelja starih automobila koji su njihovo prisustvo koristili da fotografijama ovjekovječe taj trenutak.

Centralno mjesto okupljanja vlasnika ovih starih ljepotana bila je plaža Čarakov oluk, gdje je za njih osiguran boravak i zabavani sadržaji uz neizbježno osvježenje u rijeci Sani.

KOMENTARI