instant fap
Naslovnicainmedia danas

POČETAK IMPLEMENTACIJE PROJEKTA NABAVKE I UGRADNJE ULTRAZVUČNIH VODOMJERA

POČETAK IMPLEMENTACIJE PROJEKTA NABAVKE I UGRADNJE ULTRAZVUČNIH VODOMJERA

Grad Bihać prvi u Bosni i Hercegovini dobija sistem koji će omogućiti daljinsko očitavanje potrošnje vode

U bihaćkom Javnom preduzeću “Vodovod” danas je ozvaničen početak implementacije projekta nabavke i ugradnje ultrazvučnih vodomjera turskog proizvođača Baylan. Vodovod Bihać je tako prvi u BiH koji uvodi ovakve vodomjere za male potrošače.

Bitno je da su vodomjeri ukomponovani sa sistemom za daljinsko očitavanje potrošnje, koji će omogućiti kancelarijsko očitavanje potrošnje vode, ali i detekciju neovlaštenog rukovanja vodomjerom.

Kako doznajemo od Muhameda Pašalića, predstavnika generalnog zastupnika turske firme Baylan za BiH, zasad je kupljeno oko 500 vodomjera za ukupan iznos od 128.000KM. Nisu svi ultrazvučni, neki od njih su i mehanički vodomjeri sa višemlaznim suhim mehanizmom.

Kako je rekao direktor Vodovoda Bihać Mirsad Merdanić, projekt će trajati više godina, jer na području grada Bihaća treba zamijeniti ukupno oko 23.000 vodomjera. Vodomjeri će se prvo mijenjati u centru grada, a nakon toga će se ići u koncentričnim krugovima po urbanom dijelu grada. Na kraju će se vodomjeri mijenjati u udaljenijim mjesnim zajednicama.

KOMENTARI