instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Podignuta optužnica protiv Amira Džafića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda radnici hotela Jablanica

Podignuta optužnica protiv Amira Džafića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda radnici hotela Jablanica

MOSTAR, 2. listopada (FENA) – Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Područno tužiteljstvo Konjic, je nakon provedene i okončane istrage podiglo optužnicu protiv Amira Džafića (1979.), iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška tjelesna ozljeda” na štetu E. K. iz Jablanice, koju je u ponedjeljak Općinski sud u Konjicu potvrdio u cijelosti.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je 1. kolovoza ove godine napao i teško ozlijedio radnicu hotela Jablanica, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.

“Oko 21,30 sati u hodniku hotela Jablanica u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene s direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić. On je odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo. Nastavio ju je i dalje fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela”, pojašnjava se u priopćenju.

Kako navode, napdanuta žena se nakon ovoga uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka.

Općinski sud u Konjicu zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Amira Džafića za 27. listopada 2023. godine.

Po odluci glavnog tužitelja, ovaj predmet je imao prioritet u radu Tužiteljstva te je Tužiteljstvo u suradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju, pa su tako saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka s lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu.

KOMENTARI