instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Podjela paketića mališanima iz povratničkih porodica

Podjela paketića mališanima iz povratničkih porodica

Povodom obilježavanja nadolazećeg velikog srpskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“ i ove godine su, po deseti jubilarni put, za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu osigurali paketiće s igračkama i slatkišima, kao i školski pribor.

Ovome činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u tom gradu, kojom prilikom je istaknuto kako je praznik Svetog Save jedan od najznačajnijih u srpskom narodu, a pravoslavni sveštenik, Neven Marinković, podsjetio je na njegovu simboliku i važnost.

Prema riječima Mladena Vučkovića, predstavnika ovog udruženja koje sjedište ima u Banjaluci, za ovu priliku je osigurano 150 paketića, kao i 48 paketa s školskim priborom za školarce.

U akciju su uključena i djeca iz Oštre Luke, kao i djeca iz Sanskog Mosta koja školu pohađaju u Koprivnoj. Zakođer, za 20 učenika koji se školuju u Sanskom Mostu, a slabijeg su imovnog stanja, osigurano je po 50 maraka. Prema njegovim riječima, ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova manjeg bh entiteta, ali i drugi donatori.

Treba istaći kako su članovi pomenutog udruženja nešto ranije, povodom Božića, socijalno ugroženim povratnicima u Sanskom Mostu podijelili pakete s humanitarnim potrepštinama. „Sem humanitarnih, organizujemo i druge akcije kojima želimo poručiti kako nismo zaboravili rodni kraj i prostore s kojih potičemo“, kazao je Vučković.

KOMENTARI