instant fap
NaslovnicaSport

Podolski je kralj ćevapa: “Sa komšijom Turčinom sam razvio biznis”

Podolski je kralj ćevapa: “Sa komšijom Turčinom sam razvio biznis”

Trenutno nastupa u turskoj Antaliji, ali već nekoliko godina posluje u ugostiteljskoj industriji. U intervjuu za WP Sportowe Fakty, nogometaš je ispričao kako ide njegov posao.

Podolski je napomenuo da je svakodnevno uključen u ne-nogometne projekte. “Kao što znate, posao nije lak, ali unatoč pandemiji, dobro nam ide”, rekao je i pojasnio odakle mu ideja da prodaje ćevape.

“Počelo je kad sam bio nogometaš Galatasaraya iz Istanbula. Imam komšiju Turčina u Kölnu i udružio sam snage s njim. Započeli smo s malim “to go” objektom za dostavu. A sada imamo 11 takvih radnji u i oko Kölna”.

Osim ćevapa, Poljak nudi i razne slatke proizvode u svojim slastičarnama.

“S još jednim partnerom imam dvije slastičarne u Kölnu. To je posao s prijateljem kojeg sam upoznao u trening kampu njemačke reprezentacije tokom Eura 2016. Naš ga je kuhar pozvao da nam pripremi sladolede. Ispostavilo se da je i on iz Kölna, pa smo ušli u razgovore i onda pokrenuli posao. Jako sam zadovoljan sladoledima i ćevapima. Praktično sam svaki dan uključen u te poslove. Nije da sam samo dao svoje ime, posao je takav, mora da se radi, a srećom nama dobro ide i pored pandemije”, poručuje Podolski.

Lukasz Podolski nastupa u turskoj Antaliji od januara 2020. Tamo je došao iz japanskog Vissel Kobea. Ove sezone odigrao je 33 meča, postigao je četiri gola i dva puta asistirao. U nekim je mečevima bio i kapiten. Antalyaspor će u Turskom kupu 18. maja igrati protiv Bešiktaša. U ligi je klub Podolskog plasiran na 13. mjesto na tabeli s 42 boda nakon 35 kola.

Nijemac poljskih korijena ima iza sebe bogatu karijeru. Ponikao je u Kölnu, a igrao je dugo i za Bayern, bio član Arsenala, pa potom je bio posuđen i Interu. Trenutno 35-godišnjak uživa u turskom suncu, ali i u mirisu ćevapa i ukusu ledenih sladoleda.

On je samo jedan od primjera da nogometaši često razmišljaju i o drugim poslovima, svjesni da će nakon nogometne karijere ipak morati od nečega da zarađuju.

KOMENTARI