instant fap
Naslovnicainmedia danas

Podrška za mladog sportistu Kenana Kazića

Podrška za mladog sportistu Kenana Kazića

Općina Sanski Most i općinski Sportski savez finansijski će podržati odlazak i nastup Kenana Kazića, člana taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta, na Evropsko prvenstvo koje će održati u Mađarskoj.

Tim povodom općinski načelnik Faris Hasanbegović danas je u svom kabinetu upriličio prijem za ovog mladog i talentovanog sportistu.

Načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović danas je u svom kabinetu primio Kenana Kazića, koji za nekoliko dana odlazi na Evropsko prvenstvo, te je ovom prilikom uputio čestitke na dosadašnjim rezultatima i zaželio puno sportske sreće na narednom takmičenju, koje se može smatrati krunom dosadašnje karijere. Naime, Kenan Kazić , član taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta je nakon odličnih rezultata ostvarenih u ovoj godini dobio šansu da brani boje naše države na Evropskom kadetsko-juniorskom prvenstvu koje će se održati u mađarskom gradu Gyor u periodu od 24. augusta do 1. seprembra, gdje se očekuje učešće oko 1.600 takmičara.

Za ovog mladog i perpektivnog sportaša poziv da u dresu reprezentacije BiH nastupi na velikom takmičenju nije došao slučajno.

Kenan je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine i prvak USK, a teško je i pobrojati medalje i pehare koje je ove, ali i predhodnih godina osvojio na velikom broju domaćih i međunarodnih turnira širom BiH i zemljama u regiji.

Kenan ovih dana sa trenerom Huseinom Bećirevićem odrađuje naporne fizičke i tehničke priprema za nastup u Mađarskoj, te se nada da će ostvariti dobre rezultate na ovom izuzetno jakom takičenju.

KOMENTARI