instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

“Podržimo nesebično mališane Nade i dajmo im nadu“

“Podržimo nesebično mališane Nade i dajmo im nadu“

Humanitarni novogodišnji koncert pod nazivom „Ko nekad u osam“ održaće se danas u hotelu Asi – Zlatna dolina sa početkom u 20 sati.

Organizatori se nadaju da će ovaj tradicionalni zabavni događaj proći u odličnoj atmosferi, te da će posjeta kao i do sada biti dobra.

Humanitarni novogodišnji koncert „Ko nakad u 8“ su prije devet godina pokrenuli sanski muzičari pod sloganom „Raja za raju“, a za podršku projektu djeci sa posebnim potrebama „Nada“ Sanski Most.

Tako je sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica ili kroz razne vidove sponzorstva namjenjen pomoći i finansiranju ovog projekta koji se realizira u sklopu nevladine organizacije Fondacija „AWO Domovinska bašta“. I ovogodišnji koncert će po običaju otvoriti i prigodnim programom se predstaviti mališani iz centra „Nada“, kojima je i posvećen ovaj muzički događaj.

Program se sastoji od brojnih recitacija, pjesama, biće i glume i oni će svakako, kao i do sada, ponovo svim prisutnima izmamiti uzdahe i suze, ali i dosta smijeha na zadovoljnim licima. Treba istaći da će se po prvi put djeca “Nade” predstaviti i u ulozi manekena.

Kao i ranijih godina na koncertu će nastupiti mališani iz dječijeg hora Melodi, program će uljepšati bend Trio fantastico, zatim Oma bend, te folklorna sekcija „Mahala.

Zvijezde večeri će biti bend No Limit Now sa prjateljima koji su garant dobre svirke i zabave, a nastupiće i grupa Dihtunzi čiji su članovi i pokrenuli ovaj humanitarni projekat.

Organizatori se ovom prilikom zahvaljuju svim dosadašnjim sponzorima u proteklih devet godina i svima onima koji su i koji će na bilo koji način pomoći organizaciju narednog koncerta. Generalni pokrovitelj humanitarnog koncerta „Ko nekad u osam“ je Općina Sanski Most, a kroz razne vidove pomoći koncert je i ove godine pomoglo nekoliko preduzeća i organizacija, kao i sanski privrednici.

Treba istaći, da su svi dosadašnji koncerti u potpunosti opravdali očekivanja, a organizatori se nadaju da će i ovogodišnji koncert proći u odličnoj atmosferi, te da će posjeta i ovaj put biti dobra.

S toga i poruka porganizatora glasi „ Podržimo nesebično mališane Nade i dajmo im nadu“.

KOMENTARI