instant fap
NaslovnicaSanski Most

Policajci darivali krv

Policajci darivali krv

Povodom obilježavanja 1. jula Dana policije USK-a,  sanski i ključki policajci danas su sproveli akciju dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u Općoj bolnici Sanski Most. 
Kako nas je informisao Vehbija Huzeirović, komandir Policijske stanice Sanski Most, dragocijenu tečnost je darovalo 25 pripadnika Treće policijske uprave.
„Radi se o ozbiljnim davaocima krvi koji su to činili od 10 do 50 puta i spremni su u svakom trenutku da i na ovaj način priteknu u pomoć svima kojima je to potrebno. Izdvojio bih policajca Samira Huzeirovića, koji je nadavno u Gračanici od Crvenog križa Federacije BiH  dobio Srebrnu plaketu, a krv je do sada dariovao 56 puta. Također, pored pripadnika koji su danas darivali krv, imamo određen policajaca koji su svaki dan u pripravnosti i koji se odazivaju po hitnom pozivu“, kaže Huzeirović.
Ispred Opće bolnice u Sanskom Mostu pripadnicima policije se zahvalio direktor dr. Nedim Jakupović. On je naglasio da se teška i humana profesija policajca još jednom se dokazala na djelu.
„Ono što želim da naglasim da ovo nije prvi put da pripadnici Treće policijske uprave organiziraju ovakve i slične akcije, a to su akcije koje život znače“, istakao je dr. Jakupović.
Svečano postrojavanje pripadnika Policije, pripadnika SIPA-e i Federalnog MUP-a, prezentacija specijalne opreme specijalnih snaga MUP-a i pokazna vježba, samo su neki od događaja s kojima će biti obilježen Dan policije, 29.juna u Cazinu. U tamošnjem Domu kulture će istoga dana biti održana i svečana akademija, kojoj će predhoditi  niz manifestacija poput današnjeg dobrovoljnog darivanja krvi u Sanskom Mostu i Bihaću, zatim takmičenja u streljaštvu, malonogometnog turnira, ali i obilazak djece bez roditeljskog staranja u Osredku, općina Cazin, gdje će biti uručena prigodna donacija.