instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Policajci koji “istrčavaju iz žbunja “sklanjaju” one zbog kojih nam sugrađani ginu

Policajci koji “istrčavaju iz žbunja “sklanjaju” one zbog kojih nam sugrađani ginu

Viktor Ćatić, predsjednik Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo oglasio se  nakon što se jučer na društvenim mrežama pojavio snimak policajca koji je, prema mišljenju dijela javnosti, postupao neprofesionalno.

– Neprihvatljivo je i krajnje neprimjereno iznošenje ličnih stavova uvaženog zvaničnika (Redžo Lezeman op.a.) Kantona Sarajevo iz čijeg sadržaja je nedvojbeno vidljivo podrugljivo i s podsmijavanjem poređenje rada policijskih službenika sa skrivenom kamerom. Na takav način ti zvaničnici ruše ionako bitno narušen ugled rada policijskih službenika na terenu, a neću komentarisati da li je uvaženi gospodin dostojan funkcije koju obavlja, poručio je Ćatić.

Kazao je i kako nije primijetio da je Lezeman i drugi zvaničnici​ preduzeli dodatne radnje na podizanju njihovog profesionalnog digniteta jer su ti policijski službenici i dalje goli i bosi i bez osnovnih materijalno-tehničkih sredstava za rad.

– Ti policijski službenici koji “istrčavaju iz žbunja”, upravo sa ulica Grada Sarajeva “sklanjaju” one drznike zbog kojih nam svakodnevno sugrađani ginu, ističe Ćatić.

– Ne valja kad se ne radi prekomjerno, ne valja kad se u punim kapacitetu radi, na terenu, sa bitno nedostatnim izvršiocima preventivno-represivnih radnji. Sramota i neka vam je na čast uvaženi predstavniče političke stranke, a i vama dragi moji građani koji ste “zgroženi” ovakvim postupkom policijskog službenika, policijskog službenika koji u najmanju ruku rizikuje svoj život u uslovima kada daje i posljednji atom snage da se razračuna sa hoštaplerima za volanom kako bi vama građanima stvorio bolji ambijent ugodnog življenja. Puna podrška kolegicama i kolegama u profesionalnom radu, zaključio je na kraju Ćatić.

Podsjećamo Redžo Lemezan, kantonalni zastupnik Naše stranke, objavio je sporni video policajca i poručio da mu je sve to više ličilo na skrivenu kameru.

KOMENTARI