instant fap
NaslovnicaSanski Most

Pomozimo mladom Sanjaninu Enesu Žiliću!

Pomozimo mladom Sanjaninu Enesu Žiliću!

Život trinaestogodišnjeg dječaka, Enesa Žilića, iz Starog Majdana ugrožen je uslijed teškog oštećenja srca i jedina nada za spas njegovog života je hitna operacija koja, međutim, zbog svoje kompleksnosti ne može biti obavljena u Bosni i Hercegovini. Dječakova majka, Valentina Žilić, ističe kako se radi o urođenoj mani koja je kod dječaka otkrivena kada je imao dvije godine.

„Enes je tada imao operaciju u Sarajevu i sve je bilo u redu do prije nekoliko mjeseci, kada se njegovo zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Poslije niza pretraga na kliničkom centru u Sarajevu, rekli su kako njegovo srce, zbog teških oštećenja, radi s polovinom snage i da je neophodna operacija.“, kaže dječakova majka.  Ona dodaje kako su liječnici preporučili da se ova operacija obavi u Beču, na tamošnjoj poznatoj klinici za srce.

„Hirurzi s te klinike obavili su i prvu operaciju na Enesovom srcu. Poslije nedavno obavljenog pregleda rekli su kako su sigurni da bi operativni zahvat bio uspješan, ali da se mora obaviti u Beču.“, dodaje Žilićeva. Ona kaže kako Enes već duže vrijeme ne pohađa školu, jer se ne smije izlagati nikakvim težim fizičkim naporima. Valentina i Muhamed Žilić, u svom braku izrodili su ukupno osmoro djece, pet djevojčica i tri dječaka i svi su maloljetni.

Supružnici nemaju nikakvo zaposlenje i jedini izvor prihoda za ovu porodicu je zemljoradnja kojom se bave, te povremeni sezonski poslovi. „Prema procjenama, za operaciju je potrebno skupiti oko stotinu hiljada eura. O tom novcu mi možemo samo sanjati. Jedina nada nam je pomoć dobrih ljudi zbog čega smo odlučili da se obratimo medijima.“, kaže očajna majka. Svi koji žele da doniraju novac za liječenje trinaestogodišnjeg Enesa Žilića, mogu to učiniti uplatom na račun „Rajfajzen banke“:

Molimo sve ljude dobre volje da pomognu malom Enesu kako bih nastavio svoj život.

Žiro račun banke: 1610350000000042

Broj štednog računa je: 09350277649

Za uplatu u stranoj valuti broj žiro računa: BA391612350006343742

 

KOMENTARI