instant fap
NaslovnicaUncategorized

Pomozimo ugroženoj obitelji

Pomozimo ugroženoj obitelji

Demobilisani borac Armije RBiH, Muharem Huseinović, skupa sa suprugom i sedmoro djece teško živi bez stalnih izvora prihoda ili bilo kakve druge pomoći.

Huseinovići žive u malom stanu kojeg su im dodijelile lokalne vlasti kao izbjeglim i raseljenim licima. Strahuju od predstojeće zime budući da još uvijek nisu obezbjedili drvo za ogrijev. Huseinović kaže kako je porijeklom iz Banjaluke, te da je nakon rata odabrao Sanski Most za mjesto boravka.

On dodaje kako su se, nakon dugogodišnjeg boravka u Dječijem selu u Lukavcu, nedavno kući vratila njihova dva sina, što dodatno otežava život porodice. „Zbog teške situacije bili smo primorani da ih damo u pomenutu ustanovu. Sada su ih vratili nama, tako da nas je sada ukupno devetoro.“, kaže Huseinović. Prema njegovim riječima, najstariji sin nedavno je napunio osamnaest godina, dok je najmlađe dijete staro 15 mjeseci.

Ovaj bivši borac kaže kako se u međuvremenu nigdje nije uspio zaposliti te da godinama preživljava sakupljajući i prodajući staro željezo i sekundarne sirovine, kao i šumske plodove. Sa žaljenjem konstatuje kako se i od ovog posla u poslednje vrijeme sve manje može zaraditi. „Pomažu nam dobri ljudi, ponekad dobijemo humanitarne pakete, ali sve to nije dovoljno.

Kada bih barem mogao pronaći zaposlenje ili zapositi sina, bilo bi nam lakše. Pokušavao sam, međutim posao je danas teško naći.“, jada se Huseinović. Prije nekoliko godina započeta je humanitarna akcija izgradnje porodične kuće za Huseinoviće u Kozarcu, rodnom mjestu Muharemove supruge.

Projekat su finansirali Bosanci i Hercegovci koji žive u dijaspori, međutim kuća nije izgrađena do kraja, nije useljiva niti uslovna za boravak. Huseinović kaže kako su često više gladni nego siti te da ga plaši dolazak zime, obzirom da još uvijek nisu uspjeli nabaviti ogrijev.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu to učiniti na broj telefona:061-599-763.

KOMENTARI