instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Porodica Hairić je sada korak bliže svome domu

Porodica Hairić je sada korak bliže svome domu

Šefko Hairić je jedan od onih čestitih ljudi koji vlastitim radom i trudom nastoji svojoj porodici osigurati uslove za život dostojne čovjeka. Kuća koju je imao u rodnom kraju koji se nalazi na području manjeg bosanskohercegovačkog entiteta mu je u potpunosti uništena, pa se Šefko od kraja rata nastanio u Sanskom Mostu. Od tada živi kao podstanar, a četveročlanu porodicu izdržava od poštenog rada, održavajući ljudima dvorišta i radeći druge slične poslove koji mu dođu pod ruku.

Prije izvjesnog vremena Šefki Hairiću se ukazala životna prilika da od rođaka pod povoljnim uslovima kupi i renovira jednu malu kuću u kojoj bi konačno sa porodicom odahnuo znajući da je porodici osigurao i ono najvažnije – krov nad glavom.

Aktivisti socijalnog fonda „Berićet“ Muhamed ef. Hadžić i Senad ef. Omić su, po saznanju da Šefki nedostaje još nešto sredstava kako bi otplatio kuću, iznijeli rukovodstvu našeg Medžlisa prijedlog da se Islamska zajednica uključi na način da se ovoj porodici doniraju nedostajuća novčana sredstva za otplatu duga, kao i sa upućivanjem apela dobročiniteljima da se uključe u pomoći oko renoviranja i opremanja kuće Hairića do njihovog useljenja.

Rukovodstvo Medžlisa je odmah prihvatilo prijedlog, te je kao vid podrške porodici Hairić odobren iznos od 1.000 KM, a dobrotom porodice Okanović koja živi i radi u Švedskoj osigurali smo još 1.000 KM, te tako Šefki uručili nedostajući iznos sredstava za otplatu njihove kuće.

Nismo brojali koliko puta do sada, ali dobrotom dobrog insana Reufa Okanovića i njegove porodice mnogo hajra smo učinili, brojnim ljudima teške devere ublažili i radost u živote im donijeli. Neka Dobri Bog tako i njihovim životima vedrinu, bereket i radost daruje.

Iako je Šefko kuću, kako kazuje, dobio povoljno od rođaka, njemu je svaki dinar golem, a ako tome dodamo da je kući potrebno kompletno renoviranje da bi bila useljiva, kao i činjenicu da ova porodica podiže i odgaja dijete sa poteškoćama u razvoju, onda ćete razumijeti da će im svaki vid vaše podrške i pomoći zaista mnogo značiti.

Zato, budite i vi oni kroz koje će Uzvišeni Gospodar Svoju dobrotu darovati porodici Šefke Hairića.

To ćete najlakše učiniti direktnim kontaktiranjem ove porodice na broj: +387(0)61-013-676.

Koord. SF „Berićet“:

Muhamed-ef. Hadžić

KOMENTARI